Chelsea viert Champions League winst met ''42'' voetbalshirt

Chelsea heeft in samenwerking met het merk Dodici Otto vandaag een speciaal voetbalshirt ter ere van het winnen van de Champions Leauge afgelopen zomer gelanceerd. Het tenue, dat door de club is omgedoopt tot het ‘’Forty Two’’ voetbalshirt heeft hetzelfde design als het Chelsea thuisshirt 2021-2022, maar bevat nog een aantal extra details. 42 is natuurlijk een verwijzing naar de minuut waarin Kai Havertz het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. Op 29 mei versloeg Chelsea Manchester City in het Estádio do Dragao in Porto met 1-0 en won het voor de tweede keer in de historie de Champions League.

Het Chelsea ‘’Forty Two’’ voetbalshirt heeft dus hetzelfde design als het Chelsea thuisshirt en wordt gekenmerkt door de zigzag banen en de blokken in twee tinten blauw op het voetbalshirt. Hieraan zijn door Dodici Otto verschillende illustraties toegevoegd die verwijzen naar belangrijke momenten in de wedstrijd. Zo staat op het voetbalshirt een graphic print van het juichen van Havertz na het maken van zijn doelpunt, het uitroepen van Kanté als man of the match, de reactie van Thomas Tuchel na de wedstrijd, de opstelling van Chelsea en een verwijzing naar het feit dat ‘’The Blues’’ twee keer de Champions League gewonnen heeft. Naast deze momenten staat ook ‘’The Pride of London’’ en ‘’The Champions of Europe’’ op het tenue. Het tenue bevat ook de gebruikelijke logo’s. De rechterborst bevat de swoosh van Nike in het geel en de andere borst de badge van de club. Hoofdsponsor Three versiert het midden van het tenue en de linkermouw bevat het logo van mouwsponsor Hyundai. Het tenue bevat bovendien een v-hals en is uitgerust met een gele zigzagtaping aan de zijkanten.

Het merk Dodici Otto is een idee van kunstenaar Jordan. In 2017, op negentienjarige leeftijd, was de kunstenaar op zoek naar een voetbalshirt die niemand anders had, waardoor hij besloot zelf een voetbalshirt te ontwerpen. Ook op een aantal voetbalshirts van landen die deelnamen aan het EK afgelopen zomer voegde Jordan zijn eigen graphic prints toe en nu dus ook op het Chelsea thuisshirt, welke een eerbetoon is aan het winnen van de Champions League. Van het voetbalshirt zijn slechts 420 items geproduceerd en ieder shirt wordt geleverd in een luxe cadeaubox.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Chelsea 42 voetbalshirt. Dit tenue kun je alleen in de officiële Chelsea shop bestellen. Ben je op zoek naar een ander Chelsea voetbalshirt? Check het in de NIKE SHOP of deze Chelsea fanshop! (inclusief officiële bedrukking)

Chelsea 42 voetbalshirt

Chelsea 42 voetbalshirt 2021-2022