7 april 2016

Brazilië trainingspak 2016-2017

Het nieuwe Brazilië trainingspak van Nike voor 2016-2017 is inmiddels bekend gemaakt door Nike en de Braziliaanse voetbalbond. In dit nieuwe pak werken de spelers van het nationale elftal de trainingen- en warming-up af ter voorbereiding op de Copa America 2016 wedstrijden en ter voorbereiding op de kwalificatie- en oefenwedstrijden naar het WK van 2018 in Rusland. Omdat het de honderdste editie van de Copa America betreft, vindt het dit jaar plaats buiten Zuid Amerika, namelijk in de Verenigde Staten. Het nieuwste trainingspak van de gele kanaries bestaat dit jaar uit een zip training sweater en een strakke trainingsbroek. Dit pak is zowel in een authentic versie als in een replica versie gelanceerd door Nike en de voetbalbond. Optisch verschillen deze pakken niet van elkaar. In het authentic pak is echter wel de AeroSwift technologie verwerkt, waardoor dit pak duurder is. We bespreken eerst het design.

Brazilië Nike trainingspak Copa America

Het trainingspak van Brazilië voor 2016-2017 bestaat allereerst uit een zip training top. Deze drill top is overwegend of donker blauw en bevat in de authentic versie leger groene mouwen. De replica versie van het pak bevat echter donkere mouwen. Verder bevat de training sweater van Brazilië een hoge hals met een rits tot de borst. Over de mouwen loopt een fel gele strip. Op de authentic versie van het pak is deze strip echter weer niet aanwezig en is deze te vinden op de strip, welke over de zijkanten van de drill top loopt. De borst bevat zowel het logo van Nike als het logo van de Braziliaanse voetbalbond CBF (Confederação Brasileira de Futebol). Boven het logo van de CBF staan de vijf sterren, welke refereren aan de gewonnen WK's van 1958, 1962, 1970, 1994 en 2002. Op de authentic versie van deze drill top betreft dit een 3D logo, waardoor deze sweater nog lichter is. Op de replica versie is deze gestikt of geborduurd. Nike is overigens sinds 1996 kledingsponsor van het nationale elftal van Brazilië. Het nieuwe Brazilië trainingspak wordt gecompleteerd door een strakke donkere trainingsbroek met aan de zijkanten een fel gele strip. Ook zijn op deze trainingsbroek de logo's van de Amerikaanse kledingsponsor en Nike verwerkt. De zijkanten van deze trainingsbroek zijn uitgerust met twee zakken. Kenmerkend aan de Brazilië trainingsbroek van Nike is dat deze zowel bij de replica versie als in de authentic versie strak om de benen valt. Check hieronder meer over de AeroSwift technologie waarmee de authentic trainingspakken van het land uitgerust zijn. De authentic pakken zijn dan ook de pakken die de spelers van het nationale elftal van Brazilië daadwerkelijk dragen. Deze pakken worden gedragen door sterren als Neymar, David Luiz, Thiago Silva, Alves en Oscar.

Brazilië trainingspak kopen

Het nieuwe Brazilië trainingspak 2016-2017 is vooralsnog alleen te koop voor volwassenen. De drill top in de replica versie heeft een prijs van € 65,- en in de authentic versie een prijs van € 120. De trainingsbroek heeft een prijs van € 65,- in de replica versie en € 100,- in de authentic versie. Wil je andere of goedkopere Brazilië voetbalshirts, t-shirts of trainingskleding kopen? Check dan het overzicht hiernaast. Inclusief de mogelijkheid tot officiële bedrukking. Directe levering gegarandeerd!

Koop het nieuwe Brazilië trainingspak in deze Brazilië shop

of de officiële CBF shop van Nike!

Brazilie -drill -top -2016-2017

Brazilie -trainingsbroek -2016-2017

Technische informatie Brazilië trainingspak

Brazilië en Nike hebben ook dit jaar een authentic versie gelanceerd. Deze is duurder dan de replica versie en heeft een prijs van € 220,- en vallen strak om het lichaam. Dit betreft het trainingspak dat ook echt door de spelers wordt gedragen. Dit pak is uitgerust met de Vapor technologie. Voorafgaand aan de lancering van het Nike Vapor trainingspak heeft Nike uitvoerig onderzoek gedaan. Het uitgangspunt tijdens dit onderzoek was “ademend, maar niet te doorzichtig”. Nike is tot de conclusie gekomen dat Nike met dit template de toekomst aankan en de snelheid van het spel met dit template bevordert. Het template bevat de technologie AerowSwift. AeroSwift levert een aantal voordelen. Het levert een trainingspak dat 10% lichter is dan zijn voorgangers. Bovendien zorgt Aeroswift voor een shirt dat 50% meer stretch bevat dan zijn voorgangers en dus strak om het lichaam valt en de spelers bovendien voldoende bewegingsvrijheid hebben. Daarnaast transporteert het zweet 20% sneller dan zijn voorgangers. Alsof het niet genoeg is drogen voetbalshirts met Aeroswift 25% sneller dan zijn voorgangers. Kortom, voordelen alom. Het mesh desgin rondom de borst moet hier tevens aan bijdragen. Daarnaast betreft het logo van de voetbalbond een 3D logo, welke super licht is!