19 maart 2016

Brazilië thuisshirt 2016-2017

Het nieuwe Brazilië thuisshirt voor 2016-2017 is vandaag officieel gelanceerd door Nike en de voetbalbond van het land. In dit voetbalshirt spelen ''De Kanaries'' de thuiswedstrijden tijdens de Copa America Centenario van 2016 en de kwalificatie- en oefenwedstrijden in eigen land ter voorbereiding op het WK van 2018 in Rusland. De Copa America vindt dit jaar plaats in de Verenigde Staten ter ere van het 100 jarig bestaan van het kampioenschap van Zuid Amerika. Het was eigenlijk de bedoeling dat Nike en Brazilië vorig jaar al een nieuw voetbalshirt zouden lanceren. Echter door de tegenvallende verkopen van het WK shirt van het land, werd besloten dit een jaar uit te stellen. Dit met als resultaat dat er door Nike een geheel nieuwe technologie is verwerkt. We bespreken eerst het design van het nieuwe voetbalshirt.

Brazilië thuistenue 2016-2017

Het nieuwe Brazilië Copa America 2016 voetbalshirt is zoals traditioneel het geval is overwegend geel (varsity maize) en bevat een kleine v-hals. De achterkant van deze hals bevat een groene (pine green) band. Deze groene accenten komen ook terug in de strip aan de zijkanten van het voetbalshirt. De rechter borst van het Brazilië thusishirt is uitgerust met de swoosh van Nike in het groen. De Amerikaanse kledingsponsor is sinds 1996 verbonden aan de voetbalbond van het land en de vertegenwoordigende elftallen. De andere borst bevat het logo van de Braziliaanse voetbalbond CBF (Confederação Brasileira de Futebol). Boven het logo van de CBF staan vijf sterren, welke verwijzen naar de gewonnen WK's van 1958, 1962, 1970, 1994 en 2002. Onder het logo staat de naam van het land: Brasil. Waar de naam van het land op het vorige thuisshirt van Brazilië afwezig was, is deze op het nieuwe Copa America 2016 tenue weer teruggekeerd op de borst. De naam van het land staat ook aan de achterkant van de nek. Het nieuwe Brazilië thuistenue 2016-2017 wordt in eerste instantie gecompleteerd door een blauwe voetbalbroekje. Wanneer de tegenstander echter ook een blauw voetbalbroekje draagt, zullen de Brazilianen een geel short dragen. Op deze shorts staan ook de logo's van de CBF en Nike. De kousen van het nieuwe Brazilië tenue zijn bijna overwegend wit. Check hieronder de foto's van het nieuwe Brazilië tenue, waarin sterren als Neymar, Hulk, Thiago Silva en David Luiz zullen schitteren de komende twee jaren. De nieuwe Brazilië voetbalshirts zijn uitgerust met het Nike Dri Fit systeem, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en afvoer van vocht, waardoor de spelers optimaal kunnen presteren. Daarnaast zijn de authentic Brazilië voetbalshirts uitgerust met een geheel nieuw systeem, de Vapor kit met AeroSwift Technology. Lees daarover meer hieronder. Of check meer informatie over het nieuwste Brazilië uitshirt 2016-2017. Dit nieuwe shirt wordt voor het eerst gedragen in de wedstrijden tegen Paraguay en Uruguay eind maart 2016.

Brazilië Copa America voetbalshirt 2016 kopen

Het nieuwe Brazilië Copa America voetbalshirt 2016-2017 kan je vanaf nu kopen in de onderstaande shops voor zowel kinderen als volwassenen. De prijs van het voetbalshirt voor volwassenen is ongeveer € 80,- en voor kinderen € 70,-. Uiteraard is het mogelijk je Brazilië shirt te laten bedrukken met de officiële printing van een eigen naam en nummer of van één van de spelers. Dit is dezelfde printing als de spelers dragen de komende twee jaar. Deze bedrukking bestaat uit een borstnummer, rugnummer en de naam. Wil je liever goedkopere t-shirts, trainingskleding of retro shirts van het land kopen. Check dan ook het overzicht hiernaast of hieronder. Of vergelijk de prijzen van de producten. Directe levering en gratis verzending.

Koop het nieuwe Brazilië shirt in de officiële Brazilië shop

of in deze Brazilië STORE

Brazilie -thuisshirt -2016-2017

Brazilie -thuisshirt -copa -america -2016

Brazilie -thuistenue -2016-2017

Technische informatie Brazilië authentic voetbalshirt

Brazilië en Nike hebben ook dit jaar een authentic versie gelanceerd. Deze is duurder dan de replica versie en heeft een prijs van € 140,- en vallen strak om het lichaam. Dit voetbalshirt is het shirt dat ook echt door de spelers wordt gedragen. Dit shirt is uitgerust met de Vapor technologie. Voorafgaand aan de lancering van het Nike Vapor Kit template heeft Nike uitvoerig onderzoek gedaan. Het uitgangspunt tijdens dit onderzoek was “ademend, maar niet te doorzichtig”. Nike is tot de conclusie gekomen dat Nike met dit template de toekomst aankan en de snelheid van het spel met dit template bevordert. Het template bevat de technologie AerowSwift. AeroSwift levert een aantal voordelen. Het levert een shirt dat 10% lichter is dan zijn voorgangers. Bovendien zorgt Aeroswift voor een shirt dat 50% meer stretch bevat dan zijn voorgangers en dus strak om het lichaam valt en de spelers bovendien voldoende bewegingsvrijheid hebben. Daarnaast transporteert het zweet 20% sneller dan zijn voorgangers. Alsof het niet genoeg is drogen voetbalshirts met Aeroswift 25% sneller dan zijn voorgangers. Kortom, voordelen alom. Het mesh desgin rondom de borst moet hier tevens aan bijdragen.