27 maart 2017

Brazilië 3e voetbalshirt 2017-2018

Nike en de Braziliaanse voetbalbond hebben vandaag een nieuw 3e shirt en tenue voor het nationale elftal gelanceerd. Opvalland genoeg zal het nationale voetbalelftal van Brazilië dit shirt niet dragen in de resterende kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2018 gedurende de periode 2017-2018. Met nog zes wedstrijden te gaan staat het nationale elftal van Brazilië fier aan kop in de Zuid Amerikaanse poule. De nummers één tot en met vier plaatsen zich voor het WK en de nummer vijf speelt nog een beslissingswedstrijd. Vorige week lanceerde Nike voor het Franse nationale elftal ook al een 3e shirt dat niet gedragen zal gaan worden. Check hieronder de details van het nieuwe shirt van ''de gele kanaries.''

Donker groen Brazilië 3e shirt en tenue 2017-2018

Het nieuwe Brazilië 3e shirt of tenue is overwegend donker groen. Deze kleur wordt door Nike ''seaweed'' genoemd. Verder is het shirt gebaseerd op het Vapor Kit template van Nike. Dit betekent dat de mouwen van het shirt iets donkerder zijn dan de body. Het nieuwe shirt is de opvolger van het Brazilië 3e shirt van de periode 2014-2015, welke ook donker groen was en in het teken stond van de rijke landschappen en verschillende culturen in Brazilië. Het logo van Nike op de rechter borst is overwegend goud en dit geldt ook voor het logo van de Braziliaanse voetbalbond Confederação Brasileira de Futebol (CB) op de linker borst. Boven het logo van de voetbalbond prijken vijf sterren, welke verwijzen naar de gewonnen WK's in 1958, 1962, 1970, 1994 en 2002. Het nieuwe tenue van het Braziliaanse voetbalelftal bevat verder een v-hals met aan de achterkant een donkere lijn, waaronder de naam van het land staat: BRAZIL. De strip aan de zijkanten van het shirt is ook donker. Deze strip zet uit wanneer de spelers in beweging zijn en zorgt bovendien voor ventilatie. Het nieuwe 3e tenue van Brazilië wordt gecompleteerd door een donker groen voetbalbroekje met aan de zijkanten een donkere strip en bovendien staan op de shorts de logo's van de voetbalbond en Nike. De kousen zijn ook donker groen met aan de achterkant flitsende strepen. Verder zijn de kousen uitgerust met de initialen van de CBF en de swoosh van Nike. 

Zoals alle tenues van Nike zijn de nieuwe Brazilië tenues uitgerust met de Nike Dri Fit technology, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. De authentic VAPOR Match tenues zijn ook nog eens uitgerust met de Aeroswift technologie. Check meer over deze technologie hieronder! 

Brazilië shirt of tenue kopen

Het nieuwe Brazilië 3e tenue voor 2017-2018 kan je vanaf medio eind maart/april kopen in de onderstaande shops. Dit gaat zowel om het 'A Selecao' shirt voor kinderen en volwassenen en de authentic voetbalshirts. De shirts hebben voor kinderen een prijs van €69,95 en voor volwassenen een prijs van € 79,95! In deze shops kan je het voetbalshirt van Brazilië laten bedrukken met een eigen naam en nummer of de naam en het nummer van één van de spelers van het nationale elftal! Wil je andere Brazilië producten kopen? Check dan het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder! Directe levering gegarandeerd!

Scoor het nieuwste Brazilië voetbalshirt in deze officiële online winkel

of in deze Brazilië SHOP!

 

Technische informatie Brazilië authentic Aeroswift voetbalshirt

De Braziliaanse voetbalbond en Nike hebben ook dit jaar een authentic versie gelanceerd. Deze is duurder dan de replica versie en heeft een prijs van € 140,- en vallen strak om het lichaam. Dit voetbalshirt is het shirt dat ook echt door de spelers wordt gedragen. Dit shirt is uitgerust met de Vapor technologie. Voorafgaand aan de lancering van het Nike Vapor Kit template heeft Nike uitvoerig onderzoek gedaan. Het uitgangspunt tijdens dit onderzoek was “ademend, maar niet te doorzichtig”. Nike is tot de conclusie gekomen dat Nike met dit template de toekomst aankan en de snelheid van het spel met dit template bevordert. Het template bevat de technologie AerowSwift. AeroSwift levert een aantal voordelen. Het levert een shirt dat 10% lichter is dan zijn voorgangers. Bovendien zorgt Aeroswift voor een shirt dat 50% meer stretch bevat dan zijn voorgangers en dus strak om het lichaam valt en de spelers bovendien voldoende bewegingsvrijheid hebben. Daarnaast transporteert het zweet 20% sneller dan zijn voorgangers. Alsof het niet genoeg is drogen voetbalshirts met Aeroswift 25% sneller dan zijn voorgangers. Kortom, voordelen alom. Het mesh design rondom de borst moet hier tevens aan bijdragen.