Borussia Dortmund voetbalshirt 110 jarig bestaan 1909-2019

Borussia Dortmund speelde afgelopen zaterdag in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf in een speciaal voetbalshirt. Dat had alles te maken met het 110 jarig bestaan van ''Die Borussen.'' De club werd op 19 december 1909 opgericht en bestaat komende week dus 110 jaar. Dit jubileum wordt onder andere gevierd met een speciaal tenue, dat gelanceerd werd met de leus: ''Coat & Steel'', een verwijzing naar de roots van de club. Het shirt werd overigens eenmalig gedragen en wordt dit seizoen niet meer door de club van trainer Lucien Favre gedragen.

110 jarig bestaan voetbalshirt Borussia Dortmund ode aan staal- en kolenindustrie

Het nieuwe Borussia Dortmund voetbalshirt ter ere van het 110 jarig bestaan is, evenals het Borussia Dortmund uitshirt, geheel zwart. Het grote verschil met het uitshirt is dat op dit jubileum voetbalshirt de logo's van de club, Puma en Evonik ook zwart/zilver zijn, waardoor deze bijna niet zichtbaar zijn. De kleur van het tenue is geïnspireerd door de kool- en staalindustrie van Dortmund en ook het patroon van zigzaglijnen over het tenue is een verwijzing naar de roots van de club. De logo's staan weer op de gebruikelijke plaatsen. De rechterborst en de mouwen zijn uitgerust met het logo van Puma en de linkerborst bevat het logo van de club. Hoofdsponsor Evonik versiert het midden van het tenue en bovendien is het tenue uitgerust met een V-hals. Aan de linker onderkant van het tenue bevindt zich een speciaal label. Hierin zijn de cijfers ''09'' verwerkt en dit is natuurlijk een verwijzing naar het oprichtingsjaar van de achtvoudig kampioen van Duitsland. Het tenue wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje en zwarte kousen met zwart/zilveren logo's.

We hebben ook nog een reactie van de voorzitter van Borussia Dortmund, Hans-Joachim Watzke: ''De geschiedenis van de club is onlosmakelijk verbonden met onze regio. Dit tenue is een ode aan de mensen die in de kolen- en staalindustrie gewerkt hebben en onze club altijd verdedigd hebben. We zien onze verjaardag als een eerbetoon aan de regio en een herinnering aan het feit dat de club en mensen donkere tijden gekend hebben, maar door hard te werken hier weer uit zijn gekomen. Deze herinnering blijft altijd bij ons!''

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het special edition voetbalshirt van Borussia Dortmund. Van dit tenue zijn er slechts 9009 geproduceerd en ieder tenue is individueel genummerd en wordt geleverd in een luxe cadeaubox van Puma en de club.

Borussia Dortmund voetbalshirt kopen

Helaas kun je dit voetbalshirt alleen bestellen in de officiële clubshop van de Duitse club. Wil je het thuisshirt, uitshirt of Champions League voetbalshirt van Borussia Dortmund kopen? Dat kan in de onderstaande winkels. De prijs van het voetbalshirt is voor volwassenen € 85,- en voor kinderen € 70,-. In deze shops kun je het tenue laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering!

Bestel je Dortmund voetbalshirt altijd in deze winkel! 

of deze SHOP!