Borussia Dortmund special edition voetbalshirt eert Signal Iduna Park

Borussia Dortmund zetten opnieuw het stadion van de club in het zonnetje met de lancering van het Borussia Dortmund 4e voetbalshirt 2024. Het Westfalenstadion, tegenwoordig het Signal Iduna Park, bestaat dit jaar namelijk 50 jaar! Het stadion werd op 2 april 1974 geopend en was direct één van de stadions waarin gespeeld werd tijdens het WK van 1974! In het special edition voetbalshirt speelt Borussia Dortmund de thuiswedstrijd tegen VfB Stuttgart op 6 april en wellicht ook één van de Champions League kwartfinale wedstrijden tegen Atlético Madrid.

50 jaar Westfalenstadion!

Het Signal Iduna Park is de plek in het hart van Dortmund, waar de fans van Borussia Dortmund al vijftig jaar thuis voelen! Het is de plek die bekend staat om de grootse architectuur, de fantastische wedstrijden en de onbeschrijfelijke sfeer, gecreëerd door 81.365 fans! Het voormalige Westfalenstadion is niet alleen een plek van beton en staal, maar ook de ziel van de club, waar onvergetelijke momenten samensmelten met de persoonlijke verhalen van de fans. Hierdoor is er een uniek gevoel ontstaan, die het stadion een plek maakt die ongeëvenaard is.

Dat thuisgevoel is vertaald naar het design van het Borussia Dortmund special edition voetbalshirt. Het voetbalshirt is een combinatie van geel en grijs/zwart. De zijkanten van het voetbalshirt zijn geel en over het midden loopt, net als op het Ajax voetbalshirt, een brede band. Op het voetbalshirt is een all-over print van het stadion verwerkt. Een ander detail van het tenue betreft de badge van Borussia Dortmund op de linkerborst. Dit betreft niet het huidige clublogo, maar het logo dat de club had in 1974. In de nek op de achterkant van het tenue staan de jaartallen 1974 en 2014, verwijzend naar het jubileum van het stadion. Daaronder prijkt de naam van de stad in een typisch jaren ’70 lettertype. Ook de rugnummers hebben een speciaal design. Deze retro rugnummers bevatten een rode omranding, geïnspireerd door de stadionlampen van het Westfalenstadion. Alle logo’s op het voetbalshirt staan op de gebruikelijke plekken. De rechterborst bevat het Puma No1 logo in het geel en op de mouwen staat het logo van de kledingsponsor in het zwart. Op het midden van het tenue staat sponsor 1&1, terwijl op de mouwen het logo van GLS prijkt. Het special edition Borussia Dortmund voetbalshirt is ook uitgerust met een v-hals. Het tenue wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje met aan de zijkanten een gele band. De sokken zijn geel met zwarte ringen.

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: Puma dryCELL, voor de afvoer van vocht en voor ventilatie
  • V-hals

Marco Mueller, Senior Director of Product Line Management bij Puma, reageert op het design van het nieuwe BVB voetbalshirt: ‘’Het is een eer deze mijlpaal met Borussia Dortmund te vieren. Het special edition voetbalshirt is meer dan alleen een tenue. Het is een embleem van passie en trots voor de legendarische geschiedenis van Borussia Dortmund en viert de geweldige identiteit van de fans en één van de mooiste stadions ter wereld.’’

Borussia Dortmund voetbalshirt bestellen

Het Puma Borussia Dortmund special edition voetbalshirt kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande webshops. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL, XXL) is het shirt € 94,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176) € 74,95. Inclusief de mogelijkheid tot officiële bedrukking!

Borussia Dortmund special edition voetbalshirt eert Signal Iduna Park
Borussia Dortmund special edition voetbalshirt eert Signal Iduna Park
Borussia Dortmund special edition voetbalshirt eert Signal Iduna Park
Borussia Dortmund special edition voetbalshirt eert Signal Iduna Park
Borussia Dortmund special edition voetbalshirt eert Signal Iduna Park