Borussia Dortmund Cup voetbalshirt 2023-2024

Borussia Dortmund en kledingsponsor Puma hebben het nieuwe Borussia Dortmund Cup voetbalshirt 2023-2024 gepresenteerd. Dit nieuwe voetbalshirt wordt door het team van trainer Edin Terzic gedragen tijdens de Champions League en DFB Pokal thuiswedstrijden in het Signal Iduna Stadium. Tijdens de thuiswedstrijden in de Bundesliga dragen ''Die Schwarzgelben'' het nieuwe thuisshirt, dat al in mei gepresenteerd werd door de club! Tijdens de Europese wedstrijden prijkt er ook een andere shirtsponsor op de Borussia Dortmund voetbalshirts. Dit betreft het logo van Evonik. Tijdens de Bundesliga wedstrijden staat het logo van 1&1 op de voetbalshirts van BVB.

Een ode aan het verleden en de toekomst van de stad

Het Borussia Dortmund Cup voetbalshirt 2023-2024 heeft een in het oog springend patroon van futuristische retro blokken in de clubkleuren van Dortmund. Het voetbalshirt is geel en bevat een all-over print van ruiten met daarin een gradiënt effect. Deze all-over print is geïnspireerd door de stad Dortmund, een stad waar innovatie en traditie samen komen. Ooit stond Dortmund bekend als de stad tot staal. Inmiddels is de Duitse stad uitgegroeid tot een symbool van blijvende kracht en veerkracht. Het nieuwe voetbalshirt is daarmee een eerbetoon aan het erfgoed en de toekomst van de stad!

Om het retro karakter van het voetbalshirt nog iets meer kracht bij te zetten, is het voetbalshirt uitgerust met een zwarte V-hals met gevouwen kraag. Alle logo's staan op de gebruikelijke plekken. Het Puma logo staat in het zwart op de rechterborst en de mouwen. De linkerborst bevat het clublogo, op het midden van het voetbalshirt prijkt het logo van Evonik in het paars en de linkermouw bevat het logo van subsponsor GLS. Dit voetbalshirt heeft verder dezelfde details als het thuisshirt. In de nek op de achterkant van het voetbalshirt staat de tekst: #BORUSSIAVERBINDET. Daaronder staat de naam van de stad. Ook dit tenue wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje en gele sokken met zwarte blokken. Op de sokken staat ook het oprichtingsjaar: 1909.

Extra informatie

  • Materiaal: 100% polyester, waarvan zeker 20% gerecycled
  • Technologie: De replica voetbalshirts bevatten de Puma Dry Cell technologie en de authentic voetbalshirts (de versie die de spelers dragen de Puma Ultraweave technologie. Beide systemen zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De Ultraweave technologie betreft een super lichte stof met een extra gestructureerde 4-way stretch, die het gewicht en wrijving vermindert. Dit komt ten goede aan de snelheid en de kracht van de spelers die het voetbalshirt dragen.
  • Pasvorm: Authentic - SlimFit, Replica - Normaal

Borussia Dortmund Cup voetbalshirt bestellen

Het Puma Borussia Dortmund Cup voetbalshirt 2023-2024 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL, XXXL) is het voetbalshirt € 94,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176) € 74,95. De voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 39,95 en de sokken vanaf € 19,95. Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking! 

Borussia Dortmund Cup voetbalshirt 2023-2024
Borussia Dortmund Cup voetbalshirt 2023-2024
Borussia Dortmund Cup voetbalshirt 2023-2024