Borussia Dortmund uitshirt 2019-2020

Het nieuwe Borussia Dortmund uitshirt voor 2019-2020 is vandaag officieel gelanceerd door Dortmund en Puma met de leus: ''GESTERN. HEUTE. MORGEN.'' In dit nieuwe tenue speelt Dortmund de de Bundesliga, DFB Pokal en Champions League uitwedstrijden gedurende 2019-2020. Ook dit seizoen is Puma weer verantwoordelijk voor het design van het tenue van ''Die Borussen.'' Het merk is sinds 2012 kledingsponsor en heeft een langjarige deal met de club van trainer Lucien Favre. Dit seizoen is het nieuwe uittenue van Dortmund een ode aan de roots van de club. Check!

Bestel het nieuwste Borussia Dortmund tenue altijd in deze SHOP! 

Zwart Borussia Dortmund uit shirt en tenue 2019-2020

Het nieuwe Borussia Dortmund uitshirt heeft als thema ''Men of Steel'' (Mannen van staal). Dit verwijst naar het feit dat het design van het tenue geïnspireerd is door de staalindustrie. De staalindustrie speelt sinds de negentiende eeuw namelijk een belangrijke rol in de stad. De leus is natuurlijk ook een verwijzing naar de mentaliteit van de club. Tot zover een stukje geschiedenis. Vaak is een stukje geschiedschrijving een mooi excuus om een gaaf shirt te lanceren. In dit geval is dat eigenlijk niet anders. Het nieuwe Borussia Dortmund uitshirt voor 2019-2020 is overwegend zwart en wordt gekenmerkt door de horizontale banen. De helft van deze banen is uitgerust met een zwart/grijze graphic print, welke dus een verwijzing zijn naar de staalindustrie. Het tenue van Dortmund bevat dit jaar een V-hals en de Puma formstripe over de schouders is zilver. Het logo van Puma staat zowel op de rechter borst als op de mouwen en het logo van Evonik prijkt ook komend seizoen weer op het midden van de tenues. De linker borst bevat een badge van het Dortmund logo, inclusief de kampioenssterren, die verwijzen naar de acht kampioenschappen van ''Die Schwarzgelben'', waarvan de laatste dateert van 2012.  De binnenkant van de hals bevat een strip in de clubkleuren van Dortmund. Deze is zwart/geel en bevat een tekst ter ere van het 110 jarig bestaan: ''110 JAHRE. GESTERN. HEUTE. MORGEN. FÜR IMMER BORUSSIA DORTMUND.'' Deze strip is ook op de achterkant van het tenue zichtbaar, maar is dan zwart. 

Het nieuwe Borussia Dortmund uittenue voor 2019-2020 wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje met aan de onderkant een grijze strip. De kousen bevatten zwarte en grijze blokken. De sok van het rechterbeen bevat het cijfer 19 en de andere sok 09. Dit vormt het oprichtingsjaar van Borussia Dortmund: 1909. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Borussia Dortmund voetbalshirts, die vanaf nu gedragen worden door spelers als Hummels, Reus, Sancho, Götze, Brandt, Hazard, Schürrle, Kagawa, Diallo en nog meer spelers. Check bovendien het nieuwe Borussia Dortmund thuisshirt van 2019-2020.

Borussia Dortmund voetbalshirt bestellen

Het nieuwe Borussia Dortmund uitshirt kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen heeft het shirt een prijs van € 84,95 (maten XS, S, M, L, XL en XXL) en voor kinderen € 69,95 (maten 128, 140, 152, 164 en 176). De broekjes bestel je vanaf € 34,95 en de kousen zijn € 19,95. In deze winkel kun je het Borussia Dortmund tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het tenue dragen. Directe levering!

Bestel je Dortmund voetbalshirt altijd in deze winkel! 

Borussia Dortmund uitshirt 2019-2020

Borussia Dortmund uitshirt