Borussia Dortmund thuisshirt 2019-2020

Borussia Dortmund en Puma hebben vandaag het nieuwe thuisshirt voor 2019-20 officieel gelanceerd. De club bestaat dit jaar 110 jaar en om die reden is het voetbalshirt een ode aan de verjaardag van ''Die Borussen.'' In het nieuwe voetbalshirt speelt de club van trainer Lucien Favre de Bundesliga, DFB Pokal en Champions League wedstrijden in het Signal Iduna Stadium gedurende 2019-2020. Ook dit seizoen is Puma weer verantwoordelijk voor de productie en design van de nieuwe tenues. Het Duitse sportmerk is sinds 2012 kledingsponsor en dit contract loopt in ieder geval nog een contract voor de lange termijn. Check hieronder alles over het nieuwe Dortmund tenue!

Bestel je Borussia Dortmund voetbalshirt altijd in deze SHOP

  (inclusief officiële bedrukking) of deze winkel! 

Borussia Dortmund thuis shirt en tenue 2019-2020

Het Borussia Dortmund thuisshirt heeft het traditionele design met moderne elementen. Het voetbalshirt is natuurlijk weer geheel geel en bevat zwarte details. De zwarte accenten komen met name terug in de taping over de schouders en mouwen. Deze brede strip is uitgerust met een speciale graphic print. Dit patroon loopt ongeveer tot het midden van de mouwen en is een ode aan het Signal Iduna Park, de thuishaven van de club sinds 1974. Sinds 2005 heet het stadion van de club het Signal Iduna Park. Voor die periode heette het stadion het Westfalen Stadion. Bovendien bevat de binnenkant van de hals een strip met daarin een graphic print. Dit is een ode aan het 110 jarig bestaan van de club, die in 1909 is opgericht: "110 Jahre. Gestern. Heute. Morgen" (110 jaar, gisteren, vandaag, morgen). Het nieuwe Borussia Dortmund tenue is uitgerust met een ronde hals in het zwart en ook de bies aan de onderkant van de mouwen is zwart. Deze kleur komt ook terug in de taping in de nek aan de achterkant van het tenue.  De cat van Puma staat als altijd op de rechter borst en de mouwen. Evonik staat dit seizoen op het midden van de Borussia Dortmund tenues. Het bedrijf dat gespecialiseerd is in speciaalchemie is sinds 2007 hoofdsponsor van Dortmund en beide partijen hebben nog een contract tot de zomer van 2025. Subsponsor Opel staat op de linker mouw van het voetbalshirt en op de andere mouw wordt er plaats gemaakt voor de officiële Bundesliga badge.  De linkerborst is uitgerust met het embleem van de club, inclusief twee gele kampioenssterren, verwijzend naar de 8 Bundesliga kampioenschappen van de Duitse club. Op de achterkant van het tenue prijkt aan de bovenkant ook nog de naam van de club: DORTMUND. 

Het nieuwe Borussia Dortmund thuistenue wordt compleet gemaakt door een zwart broekje met aan de onderkant een gele strip. Op de broekjes staan ook weer de logo's van de club en Puma. De kousen hebben het zogenaamde hooped design. Op de kousen staan ook de initialen van de Duitse club: BVB. Ook dit seizoen zijn de voetbalshirts van Dortmund weer uitgerust met de Puma Dry Cell technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Het nieuwe tenue wordt vanaf nu gedragen door spelers als Reus, Sancho, Pulisic, Delaney, Götze, Alcacer, Witsel en nog meer sterspelers. Check ook de eerste details van het nieuwe uitshirt. 

Borussia Dortmund voetbalshirt kopen

Het Borussia Dortmund voetbalshirt voor 2019-2020 kan je nu bestellen in de onderstaande SHOPS. De prijs van het voetbalshirt is voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) € 84,95 en voor kinderen € 69,95 (maten 128, 140, 152, 164 en 176). In deze winkels kun je het nieuwe Dortmund thuistenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hierbij wordt de officiële bedrukking gebruikt.  Wil je andere Dortmund producten bestellen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Bestel je Borussia Dortmund voetbalshirt direct in deze winkel!