1 juli 2016

Benfica uitshirt 2016-2017

Tegelijkertijd met het nieuwe thuisshirt, is het nieuwe Benfica uitshirt vandaag officieel bekend gemaakt door de Portugese club en kledingsponsor Adidas. In dit zwarte shirt speelt Benfica de uitwedstrijden in de Primeira Liga, de Portugese competitie en in de Champions League gedurende 2016-2017. SL Benfica is afgelopen seizoen kampioen geworden van Portugal en speelt daarom in de groepsfase van de Champions League. We bespreken hieronder het design van het nieuwe shirt van Benfica.

Benfica uit shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe uitshirt van Benfica is overwegend zwart en wordt gekenmerkt door de horizontale banen over het shirt in twee tinten zwart. Bovendien is het shirt voorzien van fel rode accenten. Deze tint rood is gebaseerd op het rood uit de clubkleuren van de Portugese club. De rode tinten komen allereerst terug in de Adidas trademark strepen over de schouders en mouwen. Ook een lijn aan de onderkant van de mouwen is rood. Alle logo's op de voorkant van het shirt hebben ook deze fel rode kleur. De rechter borst bevat het logo van Adidas. De Duitse kledingsponsor is is sinds 1997 kledingsponsor van de club en was dit eerder al in de periode 1977-1990. Onlangs werd het contract tot 2021 verlengd.  De andere borst bevat het logo van de club die haar thuiswedstrijden speelt in het Estadio da Luz. Boven het logo staan dire sterren. Deze sterren verwijzen naar de meer dan dertig gewonnen kampioenschappen van de club (35). Per tien kampioenschappen mag er een ster aan het logo toegevoegd worden in Portugal. Dit is ook in Nederland het geval. Shirtsponsor Fly Emirates, welke sinds 2014 de hoofdsponsor is van de club, versiert het midden van het nieuwe Benfica shirt. Het nieuwe tenue van de Portugezen wordt gecompleteerd door een zwart broekje met aan de zijkanten fel rode strepen. Bovendien staan de logo's van de club en Adidas op de shorts. Check hieronder de foto's van de nieuwe Benfica uittenues en uitshirts voor 2016-2017. Deze tenues zijn zoals alle tenues van Adidas uitgerust met de Climacool technology van Adidas, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. In deze shirts schitteren sterren als Oliveira, Jimenez, Espindola, Mitroglou, Lindelof en Luisao. Check bovendien het nieuwe Benfica thuisshirt 2016-2017.

Benfica voetbalshirt kopen

Het nieuwe Benfica shirt voor 2016-2017 kan je vanaf medio juli augustus voor kinderen en volwassenen kopen in de onderstaande shops. Het shirt voor volwassenen heeft een prijs van ongeveer € 85,- en voor kinderen € 70,-. Hier kan je je Benfica shirt laten voorzien van een eigen naam en nummer of van één van de sterspelers van de club. Hiervoor wordt de officiële bedrukking gebruikt. Wil je andere producten van de club kopen? Check dan het overzicht hiernaast of hieronder en vergelijk de prijzen. Directe levering! 

Koop het nieuwe Benfica shirt in deze BENFICA STORE

of in deze officiële SHOP! 


Benfica -uitshirt -2016-2017