4 juni 2019

Barcelona windrunner 2019-2020

Je houdt ervan of niet… Dat geldt zeker voor de nieuwe Barcelona collectie voor 2019-2020. Rondom het nieuwe thuisshirt hebben Nike en de Spaanse club weer verschillende gruwelijke (of niet) items gelanceerd, waarin het thema van het nieuwe voetbalshirt van de Catalanen terug komt. Dit is ook het geval bij de nieuwe Barcelona windrunner. Van dit jack is bekend dat we de spelers van FC Barcelona niet vaak hierin zullen zien dit seizoen. De windrunner staat voor de heritage bij Nike en is er om een fashion statement te maken. Dat lijkt aardig gelukt….

Het Barcelona windjack 2019-2020: een combinatie van heritage en moderniteit

Nike draagt het windjack een warm hart toe. De reden hierachter hebben we al vaker besproken. In 1979 werd het jack als eerste fashionitem door Nike geproduceerd en is in de afgelopen veertig jaar nooit verdwenen uit de collectie. Sterker nog, het jack bevat nog dezelfde details als destijds. Uiteraard heeft de tijd qua technologieën haar werk gedaan. Qua design is het jack nog ‘’gewoon’’ heerlijk retro. Dat komt met name door de chevron, de v-vorm, over de borst van het jack. De chevron ontbreekt dan ook niet op de nieuwe Barcelona windrunner. De baan combineert zelfs de retro look van de bovenkant van het jack met het moderne design van de onderkant van het jack. De onderkant van het windjack wordt namelijk gekenmerkt door het design van Blaugrana ruiten. Deze ruiten komen terug in verschillende items in de Barcelona collectie voor 2019-2020 en de ruiten zijn een ode aan de wijk Eixample, welke ook wel bekend staat als de blokkenwijk. De wijk is bakermaat van creativiteit en jong talent, precies wat FC Barcelona ook is. De traditionalisten zullen niet erg tevreden zijn met dit design. Die moeten de onderkant van de windrunner even wegdenken. De bovenkant van het jack is wel heritage. Deze heeft de iconische Barcelona kleur blauw met op de linkerborst zowel het logo van de club als de swoosh van Nike.

Qua technologieën is dat hetzelfde als vorig jaar. De windjacks van Barcelona zijn uitgerust met een capuchon en het jack is door Nike uitgerust met een extra laagje ripstopmateriaal. Kenmerkend aan dit materiaal is dat het water en wind goed afstoot, perfect dus om tijdens verschillende jaargetijden te dragen. Verder is het nieuwe Barcelona jack uitgerust met twee zakken aan de zijkanten en de onderkant bevat een extra band, zodat de windrunner goed aansluit op je lichaam.

Dit nieuwe trainingsjack wordt dus niet door de spelers van Barcelona gedragen. Dit in tegenstelling tot het nieuwe FC Barcelona I96 jack, dat komend seizoen als anthem jack door de Spaanse kampioen in de voorbereiding op de thuiswedstrijden wordt gedragen.

Barcelona windrunner 2019-2020 bestellen

De Barcelona windrunner voor 2019-2020 kun je in verschillende versies bestellen. Dit kan nu ook in een speciale fit voor vrouwen. Zowel voor mannen als voor vrouwen heeft het jack een prijs van € 85,- en is deze beschikbaar in de maten XS, S, M, L, XL en XXL. Voor kinderen is het jack € 70,-. Directe levering gegarandeerd!

Bestel de Barcelona windrunner direct in deze SHOP 

of deze winkel!