Barcelona thuisshirt 2020-2021

Nike heeft vandaag het nieuwe FC Barcelona thuisshirt 2020-2021 officieel gelanceerd. Er was nog wel het één en ander te doen om het nieuwe tenue. Eerder waren er namelijk problemen met de productie van de nieuwe tenues. Die zijn nu opgelost, waardoor alle beschikbare Barcelona tenues zowel in een stadium als in de Vapor Match versie beschikbaar zijn. In het nieuwe voetbalshirt speelt FC Barcelona de de La Liga, Copa del Rey en Champions League thuiswedstrijden in Camp Nou gedurende 2020-2021. Het tenue is geïnspireerd door een legendarisch tenue uit de rijke historie van Blaugrana! Check nu ook het Barcelona uitshirt 2020-2021. 

Barcelona thuis shirt en tenue 2020-2021

Het Barcelona thuisshirt 2020-2021 is een ode aan het winnen van de Champions League in 2011. Dit jaar is het namelijk tien jaar geleden dat Barcelona onder leiding van Pep Guardiola de Champions League won. In de finale in het Wembley Stadium in Londen troefde Barcelona Manchester United met 3-1 af door doelpunten van Pedro, Messi en Villa. Andere sterren van dit elftal waren Pedro, Iniesta, Xavi en Pique. Ook Ibrahim Afellay was onderdeel van het Barcelona elftal tien jaar geleden. De Nederlandse middenvelder viel in de finale in de blessuretijd zelfs even in.

Het Barcelona thuisshirt 2020-2021 wordt gekenmerkt door de Blaugrana banen over het tenue. De voorkant van het voetbalshirt is uitgerust met drie verticale, blauwe banen en twee rode banen. In deze banen heeft Nike een gradiënt print verwerkt. De banden zijn namelijk uitgerust met een design van dunne stippen. Een ander kenmerk van de tenues zijn de dunne, gele pinstripes, die de Blaugrana banen flankeren. De gele details zijn een verwijzing naar de Barcelona tenues van 100 jaar geleden. In de jaren '20 bevatten de tenues van ''Barca'' namelijk voor het eerst gouden accenten. Bovendien was dit een gouden periode voor de club. In de jaren '20 won FC Barcelona maar liefst vijf keer de Copa del Rey en werd het bovendien in 1929 kampioen van Spanje. Het nieuwe Barcelona thuisshirt bevat dezelfde crew neck als tien jaar geleden. De ronde hals is, evenals in 2010-2011, geel en bevat dit jaar een kleine v-opening aan de achterkant. Onder de hals op de achterkant van het tenue bevindt zich ook dit jaar weer een speciaal detail, als verwijzing naar de Catalaanse vlag. De blokjes in de nek zijn namelijk in stijl van La Senyera en zijn dan ook rood en geel. Alle logo's op het tenue zijn hetzelfde als afgelopen seizoenen.

De swoosh van Nike staat in het geel op de rechterborst. Het Amerikaanse sportmerk is sinds 1998 kledingsponsor van Barcelona en beide partijen hebben nog een contract tot 2028. Ook dit seizoen seizoen is het Japanse e-commercebedrijf Rakuten nog hoofdsponsor van Barca. Rakuten is sinds de zomer van 2017 shirtsponsor van de Spaanse kampioen en dit contract duurt nog tot 2021. In het contract is een optie opgenomen om het contract met nog een jaar te verlengen. BEKO staat di  seizoen ook weer op de linkermouw van het Barcelona tenue. Het contract met het bedrijf dat gespecialiseerd is in huishoudelijke apparatuur en consumentenelektronica duurt ook nog tot de zomer van 2021. Unicef staat op de achterkant van de voetbalshirts. Alle sponsorlogo's zijn in het wit op het tenue aangebracht.  Het nieuwe Barcelona thuistenue 2020-2021 wordt compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje met aan de zijkanten een donker rode taping, geflankeerd door twee dunne gele strepen. Op de voetbalbroekjes staan ook de logo’s van de club en Nike. De kousen van het tenue hebben hetzelfde design als het voetbalshirt. Deze zijn overwegend blauw met drie rode blokken en dunne gele lijnen. Op het midden van de kousen prijken in het geel de swoosh en de bijnaam van de Spaanse topclub: BARCA!

De authentic voetbalshirts zijn uitgerust met de VaporKnit technologie en de replica voetbalshirts met de Dri Fit technologie. Beide technologieën zorgen voor een nog snellere afvoer van vocht en voor ventilatie. De Vapor Match voetbalshirts zijn daarnaast wat lichter, zijn strakker en bevatten een nog sneller systeem om voor ventilatie en afvoer van zweet te zorgen. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe FC Barcelona thuisshirt 2020-2021 en check bovendien het nieuwe Barcelona trainingspak 2020-2021. 

Barcelona voetbalshirt bestellen

Het FC Barcelona voetbalshirt 2020-2021 kun je vanaf nu bestellen. De prijzen zijn hetzelfde als afgelopen seizoen. Voor volwassenen is het voetbalshirt € 89,95 (maten S, M, L, XL en XXL) en voor kinderen is het voetbalshirt € 69,95 (maten 128, 140, 152, 164 en 176). De Vapor Match versie is duurder. Deze hebben een prijs van € 139,95 voor volwassenen en € 119,95 voor kinderen. De replica voetbalshirts (die nog niet beschikbaar zijn) zijn goedkoper. De voetbalbroekjes bestel je vanaf € 34,95 en de kousen vanaf € 17,95. In deze winkel kun je het Barcelona tenue uiteraard ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering!

Bestel het nieuwste Barcelona voetbalshirt altijd in de Barcelona fanshop (inclusief officiële bedrukking)

of deze winkel! 

of deze voetbalshop

Barcelona thuisshirt 2020-2021

Barcelona voetbalshirt 2020-2021