26 januari 2021

Barcelona El Clásico voetbalshirt 2021

FC Barcelona en Nike hebben vandaag een special edition voetbalshirt gelanceerd onder het motto: '''Una samarreta ens agermana' (Een shirt dat ons verenigt). Dit vierde voetbalshirt wordt door het keurkorps van Ronald Koeman alleen gedragen tijdens El Clásico op 11 april 2021 in het Santiago Bernabeu. Ook vorig jaar lanceerden Nike en FC Barcelona een 4e voetbalshirt. Dat tenue werd in tegenstelling tot het El Clásico voetbalshirt wel meerdere keren gedragen. Nike is dus ook weer verantwoordelijk voor het design van dit nieuwe FC Barcelona tenue. Het Amerikaanse sportmerk is sinds 1998 de kledingsponsor van de Catalanen en beide partijen hebben nog een contract tot 2028.

Direct fan van dit FC Barcelona special edition voetbalshirt? Bestel het exclusief in deze officiële SHOP! 

Het Barcelona 4de voetbalshirt 2021: Een combinatie van de clubkleuren en La Senyera

Voor het eerst in de geschiedenis is het FC Barcelona voetbalshirt een combinatie van de traditionele clubkleuren van Spaanse club (Blaugrana) en de kleuren van de Catalaanse vlag (La Senyera): rood en geel. Wel heeft Barcelona de afgelopen jaren meerdere keren een uitshirt gehad in de kleuren van de vlag van de provincie. Dit was namelijk het geval in het seizoen 2013-2014 en vorig seizoen had de club een geel uitshirt met een diagonale rode en blauwe band. Het nieuwe Barcelona El Clásico voetbalshirt 2021 is overwegend blauw en bevat twee brede verticale banen. In deze banen zijn ook weer dunnere strepen verwerkt. Deze zijn een combinatie van rood en geel, de kleuren van de Catalaanse vlag. In deze brede banen is een special effect verwerkt. De bovenkant van de banen is geheel rood en naar de onderkant loopt dit over in rood/gele banen. Ook het blauwe gedeelte is verdeeld in dunnere blauwe banen. Het Barcelona El Clasico voetbalshirt 2021 is verder voorzien van een ronde hals. De swoosh van Nike prijkt in het geel op de rechterborst en ook het logo van sponsor Rakuten op het midden van het tenue is geel. Dit is vrij opvallend te noemen, omdat het logo van het Japanse e-commerce platform op alle voorgaande thuisshirts in het wit op het tenue geplaatst was. De linkerborst van het nieuwe FC Barcelona tenue is uiteraard weer uitgerust met de officiële clubbadge. Op de linkermouw staat het logo van subsponsor BEKO in het geel en de achterzijde van het tenue bevat het logo van Unicef. De rechtermouw is uitgerust met de officiële La Liga badge.

Het FC Barcelona El Clásico voetbalshirt 2021 wordt compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje met een gele binnenvoering. Op de broekjes staan natuurlijk ook weer de logo's van de club en Nike. De kousen van het tenue zijn blauw en bevat ter hoogte van het midden een band met daarin dunne strepen in de kleuren van de Catalaanse vlag. Onder deze graphic staan de swoosh van Nike en de bijnaam van de club: BARCA. De authentic tenues (de versie die de spelers dragen) zijn voorzien van de Nike VaporKnit technologie en de replica tenues bevatten de Dri Fit technologie. De Vapor Match voetbalshirts vallen wat strakker en zijn wat lichter. Beide technologieën bewerkstelligen de perfecte afvoer van vocht en zorgen voor ventilatie. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe FC Barcelona El Clásico voetbalshirt 2021, welke in april gedragen wordt door spelers als Messi, Griezmann, Frenkie de Jong, Dembélé, Pedri, Coutinho, Dest en nog meer spelers en check ook het FC Barcelona thuisshirt en uitshirt van dit seizoen.

Barcelona vierde voetbalshirt 2020-2021 bestellen

Het FC Barcelona El Clásico voetbalshirt 2021 kun je vanaf nu bestellen voor volwassenen en kinderen. De tenues hebben de gebruikelijke prijzen. Voor volwassenen is het voetbalshirt € 89,95 (maten S, M, L, XL en XXL) en voor kinderen € 69,95 (maten 128, 140, 152, 164 en 176). Het Vapor Match voetbalshirt heeft een prijs van € 139,95. De broekjes bestel je vanaf € 34,95 en de kousen zijn € 17,95. In de onderstaande webshops kun je de FC Barcelona tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele FC Barcelona bedrukking gebruikt.

Bestel je Barcelona voetbalshirt exclusief in de deze officiële SHOP! 

FC Barcelona El Clásico voetbalshirt 2021