Barcelona 3e shirt 2020-2021

Het nieuwe Barcelona 3e shirt 2020-2021 is vandaag officieel gelanceerd door de club en kledingsponsor Nike met het motto #OnlyForCulers. In dit nieuwe tenue speelt het team van trainer Ronald Koeman met name de uitwedstrijden in de Champions League en de Copa del Rey. Daarnaast spelen de Catalanen in dit tenue een aantal uitwedstrijden in de Spaanse competitie. Het 3e tenue fungeert namelijk als alternatief voor het zwarte Barcelona uitshirt. Nike is ook dit seizoen weer verantwoordelijk voor het design van de nieuwe tenues van Barca. Het Amerikaanse sportmerk is sinds 1998 kledingsponsor van de club.

Roze FC Barcelona uit shirt en tenue 2020-2021

Het nieuwe Barcelona 3e voetbalshirt voor 2020-2021 heeft een opvallende kleurencombinatie. Het tenue is namelijk een combinatie van roze en groen/zwart. Uiteraard staan deze kleuren weer ergens symbool voor. De roze tint is geïnspireerd door de kleur van de lucht bij zonsopkomst in de stad en de turquoise tinten op het tenue zijn een verwijzing naar de Middellandse Zee. Ook staan de kleuren symbool voor de technologieën die kledingsponsor Nike in het tenue verwerkt heeft. De roze kleur representeert het feit dat de voetbalshirts van een super licht materiaal gemaakt zijn en de spelers daardoor met vrijheid in het tenue kunnen bewegen. De turquoise accenten verwijzen naar de Dri Fit en VaporKnit technologie, welke ervoor zorgen dat zweet en vocht naar de buitenkant van de tenues worden getransporteerd. Bovendien zorgen deze systemen voor de perfecte ventilatie.

Tot zover de symboliek van de nieuwe Barcelona tenues, nu het design. Het nieuwe Barcelona 3e voetbalshirt is vrijwel geheel roze. Één keer eerder in de historie van de club hadden de Catalanen een roze voetbalshirt. Dit was nog vrij recent, namelijk in het seizoen 2017-2018. De onderkant van de ronde hals is turquoise en verder is de hals geheel zwart. Deze kleurencombinatie komt ookw eer terug in de band aan de onderkant van de mouwen en in alle logo's op eht nieuwe Barcelona 3e shirt. De rechterborst bevat een turquoise swoosh met zwarte omlijning. Ook het Barcelona logo op de andere borst heeft deze kleurencombinatie. Op het midden van het tenue prijkt sponsor Rakuten in het zwart en dit is ook de kleur van het logo van subsponsor BEKO op de linkermouw. De achterkant van alle Barcelona tenues bevat traditiegetrouw het logo van Unicef. Als detail is de Catalaanse vlag in de nek verwerkt, op de achterkant van het 3e voetbalshirt. Het Barcelona derde tenue wordt dit jaar compleet gemaakt door een turquoise voetbalbroekje met zwarte logo's van de club en Nike. De kousen zijn ook overwegend turquoise met aan de bovenkant een roze band. De authentic voetbalshirts zijn uitgerust met de VaporKnit technologie en de replica tenues bevatten de Nike Dri Fit technologie.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Barcelona 3e shirts 2020-2021, welke vanaf nu gedragen worden door spelers als Messi, Frenkie de Jong, Griezmann, Coutinho, Ansu Fati, Dembele, Pjanic en andere spelers of check ook alle details van het Barcelona thuisshirt

Barcelona 3e shirt 2020-2021 bestellen

Ben je op zoek naar een voetbalshirt van Barcelona? Dan kun je deze altijd bestellen in de onderstaande webwinkel. Hier vind je zowel het nieuwste thuisshirt als uitshirt en 3e shirt. Deze hebben voor volwassenen een prijs van € 84,95 en voor kinderen zijn deze tenues € 69,95. In deze shop kun je de Barcelona tenues ook bedrukken met een eigen naam en nummer. Hierbij wordt de officiële bedrukking gebruikt. Directe levering!

Bestel je Barcelona 3e shirt direct in deze Barcelona fanshop  (inclusief officiële bedrukking en goedkope t-shirts)

of de officiële NIKE SHOP! 

of deze winkel

Roze Barcelona uitshirt 2020-2021