Barcelona 3e shirt 2017-2018

Het nieuwe 3e shirt, Champions League shirt of camouflage shirt van Barcelona is vandaag officieel bekend gemaakt doo Nike en de Spaanse club. In dit nieuwe shirt speelt de club van trainer Valverde vooral de uitwedstrijden in de Champions League, maar ongetwijfeld ook een aantal wedstrijden in de Spaanse competitie en de beker. In het kampioenenbal neemt Barcelona het in groep D op tegen Juventus, Olympiakos en Sporting Lissabon. Het nieuwe Barcelona heeft een speciaal design met verschillende opvallende details. Check hieronder de details van het nieuwe tenue van Barca.

Direct enthousiast over dit shirt? Koop het nieuwe Barcelona camouflage shirt direct in deze winkel 

(iets goedkoper en inclusief officiële bedrukking) of deze online winkel!

Barcelona camouflage shirt en tenue 2017-2018

Het nieuwe Barcelona 3e shirt voor 2017-2018 is geheel in stijl van het thema van alle alternatieve uitshirts van Nike dit seizoen, namelijk camouflage (door Nike ''DAZZLE CAMO'' genoemd). Ook de shirts van clubs als Manchester City, AS Roma, Chelsea, Tottenham Hotspur en Inter Milan hebben eenzelfde soort print. Het nieuwe shirt van Barcelona is overwegend bordeaux rood en wordt gekenmerkt door de all-over camo print in twee tinten bordeaux rood over de voor- en achterkant van het shirt. Bovendien bevat het nieuwe Champions League shirt van de bewoners van Camp Nou oranje accenten. Allereerst bevatten de schouders en mouwen een oranje strip. Ook deze strip bevat een all-over print, welke de contouren heeft van een slangenhuid. Deze print is geïnspireerd door de mozaïeken van Gaudi. Op het midden van de mouwen wordt deze strip onderbroken. Deze ruimte wordt tijdens de wedstrijden in de Champions League opgevuld door de officiële CL en respect badge en de ''badge of honour.'' In de badge of honour op het nieuwe shirt van de Catalanen is het getal 5 verwerkt. Dit getal verwijst naar het aantal keer dat de club het toernooi gewonnen heeft. Ook de swoosh van Nike op de rechter borst is oranje. De andere borst bevat het logo van de club en op het midden van het shirt prijkt het logo van de nieuwe shirtsponsor RAKUTEN. De Aziatische e-commerce specialist is namelijk sinds deze zomer de hoofdsponsor van Barca en heeft Qatar Airways opgevolgd. De achterkant van het nieuwe shirt bevat ook nog een aantal details. Zo is de bovenkant van het tenue uitgerust met een strip in de kleuren van de Catalaanse vlag: rood/geel. Aan de onderkant van de achterkant van het shirt is de bijnaam van de club, middels een watermerk, verwerkt: BARCA. Op de achterkant is ook plaats gemaakt voor het logo van Unicef.

Het nieuwe Barcelona 3e tenue wordt compleet gemaakt door een broekje met een all-over camouflage print. Het voetbalbroekje van dit tenue heeft dezelfde kleur als het 3e shirt. De zijkanten van het broekje bevatten een strip, welke uitzet als de spelers in beweging zijn en ook zorgt voor ventilatie. De bovenkant van het broekje bevat een elastische tailleband, waarmee het broekje wat strakker of losser gedaan kan worden. De kousen zijn ook bordeaux rood en bevatten de swoosh van Nike en de bijnaam van de club.

Zoals alle tenues van Nike is ook dit tenue uitgerust met de Nike Dri Fit technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. De authentic shirts bevatten bovendien de Aeroswift technologie van Nike. Check meer details van deze technologie hieronder. Vanaf nu schitteren sterren als Messi, Suarez, Dembele, Pique, Iniesta, Turan, Rakitic en andere sterren in dit shirt. Check ook het nieuwe thuisshirt en uitshirt van Barcelona.

Barcelona camouflage shirt kopen

Het nieuwe camo shirt van Barcelona kan je vanaf nu kopen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen heeft het shirt een prijs van ongeveer € 79,95 en voor kinderen € 69,95. Dit shirt is te bestellen in de maten S, M, L, XL, XXL, 128, 140, 152, 164 en 176. In de onderstaande winkels kan je het shirt van de Catalanen ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer of de bedrukking van één van de sterren van de club. Hiervoor wordt de officiële en originele Barcelona bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het shirt dragen. Wil je andere producten van de club kopen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering! 

Koop het nieuwe shirt in deze DEZE SHOP! (iets goedkoper & inclusief officiële bedrukking) 

of online winkel! (inclusief trainingskleding)

 

Technische informatie Barcelona authentic VAPOR MATCH voetbalshirt 2017-2018

Barcelona en Nike hebben ook dit jaar een authentic versie gelanceerd. Deze is duurder dan de replica versie en heeft een prijs van € 140,- en vallen strak om het lichaam. Dit voetbalshirt is het shirt dat ook echt door de spelers wordt gedragen. Dit shirt is uitgerust met de Vapor technologie. Voorafgaand aan de lancering van het Nike Vapor Kit template heeft Nike uitvoerig onderzoek gedaan. Het uitgangspunt tijdens dit onderzoek was “ademend, maar niet te doorzichtig”. Nike is tot de conclusie gekomen dat Nike met dit template de toekomst aankan en de snelheid van het spel met dit template bevordert. Het template bevat de technologie AerowSwift. AeroSwift levert een aantal voordelen. Het levert een shirt dat 10% lichter is dan zijn voorgangers. Bovendien zorgt Aeroswift voor een shirt dat 50% meer stretch bevat dan zijn voorgangers en dus strak om het lichaam valt en de spelers bovendien voldoende bewegingsvrijheid hebben. Daarnaast transporteert het zweet 20% sneller dan zijn voorgangers. Alsof het niet genoeg is drogen voetbalshirts met Aeroswift 25% sneller dan zijn voorgangers. Kortom, voordelen alom. Het mesh desgin rondom de borst moet hier tevens aan bijdragen.