30 juni 2017

Barcelona uitshirt 2017-2018

Het nieuwe uitshirt van Barcelona is vandaag bekend gemaakt door Nike en de Spaanse club. In dit nieuwe shirt speelt Barcelona de La Liga, Copa del Rey en Champions League uitwedstrijden gedurende 2017-2018. Barcelona eindigde afgelopen seizoen als tweede in de Spaanse Primera Division, waardoor het opnieuw Champions League speelt dit seizoen. Nike is ook dit seizoen weer verantwoordelijk voor het design van het nieuwe shirt. De Amerikaanse kledingsponsor verzorgt sinds 1998 de tenues en trainingskleding van de Spaanse club. Vanaf 2017-2018 heeft Barca een nieuwe shirtsponsor. Begin dit jaar werd het Japanse bedrijf RAKUTEN gepresenteerd als nieuwe shirtsponsor van de club uit Catalonië. Check hieronder alle details over het nieuwe uitshirt.

Licht blauw Barcelona uit shirt 2017-2018

Het nieuwe Barcelona uitshirt voor 2017-2018 is dit jaar overwegend turquoise/ licht blauw. Hiermee heeft het shirt van Barca vrijwel dezelfde kleuren als het 3e shirt van afgelopen seizoen en het uitshirt van 2010-2011. Daarnaast kwam deze kleur vaak terug in de uitshirts van de club in de jaren '90. Bovendien bevat het nieuwe shirt Blaugrana accenten uit de clubkleuren van de Spaanse club. Deze blaugrana details komen terug in de band aan de achterkant van de v-hals en in de band aan de zijkanten van het shirt. Deze band zet uit wanneer de spelers in beweging zijn en zorgt ook voor ventilatie. Op de rechter borst van het shirt prijkt het logo van de club in het blauw en de andere borst is uitgerust met het logo van de club. RAKUTEN heeft Qatar Airways vervangen als shirtpsonsor van de club. Beide partijen hebben een contract voor vier seizoenen getekend, wat betekent dat het logo van de Japanse e-commerce specialist in ieder geval tot 2021 op de voetbalshirts en tenues van Barcelona prijkt. De linker mouw van het nieuwe shirt van Barcelona bevat het logo van subsponsor BEKO en op het midden van de achterkant van het nieuwe uittenue staat het logo van UNICEF. Een laatste detail is overigens te vinden aan de binnenkant van de mouwen van het shirt. De binnenkant van de linker mouw bevat de tekst: “Força” en de rechter mouwe bevat het woord “Barça.” 

Het nieuwe Barcelona uitshirt voor 2017-2018 wordt gecompleteerd door een licht blauw broekje met aan de zijkanten weer een strip in het blauw/rood. Op de broekjes staan ook de logo's van de club en Nike. De kousen van het nieuwe tenue zijn licht blauw en bevatten een deel van de naam van de club (BARCA) en de swoosh van Nike. Zoals alle tenues van Nike zijn de nieuwe Barcelona voetbalshirts uitgerust met de Nike Dri Fit technology, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. De authentic VAPOR MATCH shirts betreffen de shirts die de spelers ook echt dragen. Deze zijn uitgerust met de AeroSwift technology. Check meer over deze technologie hieronder. De nieuwe shirts worden vanaf nu gedragen door spelers als Messi, Neymar JR, Suarez, Pique, Rakitic, Iniesta en andere sterspelers. Check ook het nieuwe thuisshirt.

Barcelona voetbalshirt kopen

Het nieuwe uitshirt van Barcelona kan je direct kopen in de maten 92, 98, 104, 110, 116, 122, 128, 140, 152, 164, 176, S, M, L, XL en XXL. De prijs van het shirt voor volwassenen is € 84,95 en voor kinderen € 69,95. Het bijbehorende broekje heeft een prijs van het € 39,95 voor volwassenen en € 34,95 voor KIDS. De kousen van het nieuwe tenue zijn € 17,95. In deze shops kan je ook andere Barcelona producten kopen en kan je het shirt laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële bedrukking van de club gebruikt. Check ook andere producten van de club hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd! 

Koop het nieuwe shirt in deze DEZE SHOP! (inclusief officiële bedrukking) 

of online winkel! (inclusief trainingskleding)

of in deze Barcelona STORE

Technische informatie Barcelona authentic VAPOR MATCH voetbalshirt 2017-2018

Barcelona en Nike hebben ook dit jaar een authentic versie gelanceerd van het nieuwe uitshirt. Deze is duurder dan de replica versie en heeft een prijs van € 140,- en vallen strak om het lichaam. Dit voetbalshirt is het shirt dat ook echt door de spelers wordt gedragen. Dit shirt is uitgerust met de Vapor technologie. Voorafgaand aan de lancering van het Nike Vapor Kit template heeft Nike uitvoerig onderzoek gedaan. Het uitgangspunt tijdens dit onderzoek was “ademend, maar niet te doorzichtig”. Nike is tot de conclusie gekomen dat Nike met dit template de toekomst aankan en de snelheid van het spel met dit template bevordert. Het template bevat de technologie AerowSwift. AeroSwift levert een aantal voordelen. Het levert een shirt dat 10% lichter is dan zijn voorgangers. Bovendien zorgt Aeroswift voor een shirt dat 50% meer stretch bevat dan zijn voorgangers en dus strak om het lichaam valt en de spelers bovendien voldoende bewegingsvrijheid hebben. Daarnaast transporteert het zweet 20% sneller dan zijn voorgangers. Alsof het niet genoeg is drogen voetbalshirts met Aeroswift 25% sneller dan zijn voorgangers. Kortom, voordelen alom. Het mesh design rondom de borst moet hier tevens aan bijdragen.