25 oktober 2017

AZ '67 retro voetbalshirt en trainingsjack COPA Football

Weer een interessante samenwerking binnen Nederland. COPA Football en AZ zijn sinds deze week een samenwerking aangegaan als het gaat om de productie van retro voetbalshirts en jacks voor de club uit Alkmaar. In Nederland verzorgt het merk ook de retro shirts van clubs als Feyenoord, FC Groningen en FC Utrecht en nu heeft het merk zich ook weten te binden aan de club van John van den Brom. Het gaat hierbij dus alleen om de retro kleding van de Alkmaarders. De tenues en trainingskleding van AZ worden vooralsnog verzorgt door het Amerikaanse sportmerk Under Armour. Het merk en AZ hebben sinds 2015 een langdurig partnership. Tegelijkertijd met de bekendmaking van de samenwerking tussen AZ en COPA lanceerden de Noord Hollandse club en het retro merk een tweetal nieuwe shirts en een retro jack. Die bespreken we hieronder!

Direct enthousiast over het nieuwe retro shirt en jack van AZ? Check het exclusief in deze SHOP!

AZ '67 retro voetbalshirt en tenue

Beide AZ retro voetbalshirts zijn geïnspireerd door de voetbalshirts van AZ '67. De Alkmaarse club werd in 1967 namelijk ''geboren'' na een fusie van twee Noord Hollandse clubs, FC Zaanstreek en Alkmaar '54. Thuisbasis werd de Alkmaarderhout. Waar de eerste periode werd gekenmerkt door financiële problemen, floreerden de sportieve prestaties vanaf het einde van de jaren '70. Sterren van dit elftal waren onder andere Kees Kist, Kristen Nygaard en Hugo Hovenkamp. Na eind jaren '70 nog op een vierde en tweede plaats zijn geëindigd in de Eredivisie, werd in 1981 het kampioenschap gevierd onder leiding van trainer Georg Kessler. Bovendien werd in dit seizoen beslag gelegd op de KNVB Beker en behaalde de club de finale van de UEFA Cup. Destijds werd de finale over twee wedstrijden gespeeld, waarbij beide clubs een thuis- en een uitwedstrijd speelde. AZ nam het in de finale op tegen Ipswich Town waar de Nederlandse middenvelders Frans Thijssen en Arnold Muhren speelde. De heenwedstrijd op Portman Road in Ipswich werd door de thuisclub glorieus met 3-0 gewonnen. Thijssen was verantwoordelijk voor één van de doelpunten. De terugwedstrijd vond op 20 mei plaats in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Hoewel de Alkmaarders deze wedstrijd met 4-2 wonnen, was dit net niet genoeg om een Europese prijs binnen te halen. Voor AZ scoorden Welzl, Metgod, Tol en Jonker. Andere spelers van dit elftal waren Treijtel, Reijnders, Spelbos, Hovenkamp, Arntz, Peters en Nygaard.

De AZ retro shirts van Copa Football zijn geïnspireerd door de shirts van deze periode. In de periode 1977-1986 was adidas overigens kledingsponsor van de club. De shirts van Copa hebben vrijwel hetzelfde design als het shirt van destijds. COPA heeft dit shirt zowel met korte als met lange mouwen gelanceerd. Het shirt is natuurlijk geheel rood en wordt gekenmerkt door de ronde hals in het wit. De witte kleur komt ook weer terug in de bies aan de onderkant van de mouwen. Verder prijkt op de linker borst het logo van AZ'67. Dit logo wordt gekenmerkt door de molen en burcht van Alkmaar. De binnenkant van de retro voetbalshirts bevat een label van het huidige logo van de Eredivisionist.

AZ '67 trainingsjack

Het AZ retro trainingsjack is ook geïnspireerd door de jacks van de jaren '80. Het retro jack heeft echter een andere kleur. Deze is namelijk zwart. Vooral de kraag van het jack springt in het oog. Het jack bevat namelijk een klassieke retro kraag met rode en witte strepen. Deze kleuren komen ook weer terug in de bies aan de onderkant van de mouwen. Ook de band aan de onderkant van het AZ '67 jack heeft dit design, waardoor deze tracktop geheel in stijl is van de trainingskleding van de club in de jaren '70 en '80. Zoals we van COPA Football gewend zijn worden deze unieke producten geleverd in een luxe retro cadeaubox, welke ook weer het logo van de Alkmaarders bevat!

AZ retro voetbalshirt kopen

Het nieuwe AZ '67 retro voetbalshirt en retro trainingsjack kan je vanaf nu voor volwassenen bestellen. Dit kan in de maten S, M, L, XL en XXL. De prijs van de vintage voetbalshirts is € 49,95 en de prijs van het retro jack is € 74,95. Deze kan je exclusief bestellen in de onderstaande online shop. Hier kan je het shirt en trainingsjasje ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering gegarandeerd!

Koop deze nieuwste AZ retro kleding exclusief in deze SHOP

of check het nieuwste voetbalshirt in deze winkel!