29 september 2016

Andorra voetbalshirts 2016-2017

Het nationale elftal van Andorra heeft ook nieuwe shirts voor 2016-2017 gelanceerd. In deze nieuwe shirts speelt het nationale elftal de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2018 in Rusland. Andorra is ingedeeld in poule B met Portugal, Zwitserland, Hongarije, Faroër Eilanden en Letland. Het land plaatste zich nog nooit voor een eindtoernooi en zal zich via deze vrij zware poule waarschijnlijk ook niet plaatsen voor het WK. Reden te meer om op een andere manier op te vallen. In samenwerking met kledingsponsor Adidas heeft de voetbalbond van Andorra twee kleurige shirts gelanceerd. We bespreken beide nieuwe shirts van het ministaatje hieronder.

Andorra thuis shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe Andorra thuisshirt voor 2016-2017 is geheel in stijl van de kleuren van de vlag van het land. Het shirt is namelijk overwegend rood en bevat gele verticale pinstripes in een klein zigzag patroon over de gehele body van het shirt. Dit is een verwijzing naar het landschap van het land. Verder zijn de mouwen overwegend rood en loopt er over de schouders een geel vlak. Dit vlak bevat aan de onderkant een blauwe band en bovendien drie blauwe strepen van Adidas. De v-hals van het nieuwe shirt is een combinatie van blauw en geel. De rechter borst is uitgerust met het logo van de Duitse kledingsponsor in het blauw, terwijl het logo van de voetbalbond van het land op de linker borst prijkt: FAF (Federació Andorrana de Futbol). Het nieuwe tenue van Andorra wordt gecompleteerd  door een rood voetbalbroekje met aan de zijkanten een geel vlak met daarin blauwe strepen van Adidas. Op de shorts staan ook de logo's van de voetbalbond en Adidas. De kousen zijn blauw met aan de bovenkant drie blauwe strepen.

Andorra uit shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe Andorra uitshirt voor 2016-2017 is overwegend geel met ook weer blauwe en rode accenten. De voorkant van het shirt bevat vanaf de borst tot de onderkant een design van blauwe en gele horizontale strepen. De mouwen zijn overwegend blauw en bevatten een geel vlak. Dit gele vlak bevat ook weer rode Adidas trademark strepen, welke afgesloten worden door een rode baan. De v-hals is een combinatie van rood en geel. De logo's van Adidas en de FAF staan op dezelfde plaats als op het thuisshirt. Het nieuwe uittenue wordt gecompleteerd door een blauw voetbalbroekje met aan de zijkanten gele strepen. De kousen zijn blauw met rode strepen van Adidas.

Check hieronder de foto's van de nieuwe tenues van Andorra. Deze tenues zijn uitgerust met de Climacool technology van Adidas, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer zodat de spelers optimaal kunnen presteren.

Helaas zijn de tenues en shirts van Andorra vooralsnog nergens te koop. Mocht dit wel het geval zijn, dan hebben we snel weer nieuws! Check andere shirts van Europese landen in deze shop!

Andorra -voetbalshirts -2016-2017

Andorra -uitshirt -2016-2017