14 juli 2018

Ajax en adidas verlengen contract tot en met 2025

Nieuws vanuit Amsterdam! Het zat er al aan te komen dat Ajax nieuws naar buiten zou brengen over het al dan niet verlengen van het contract met kledingsponsor adidas. Dat is nu het geval. De Amsterdammers en het Duitse sportmerk hebben overeenstemming bereikt over een contractverlenging van van zes jaar. Het huidige contract zou in de zomer van 2019 aflopen. Dit contract is nu tot en met 2025 verlengd. De laatste keer dat het contract verlengd werd, was in 2009 en adidas verzorgt al sinds 2000 de tenues en trainingskleding van de Amsterdammers. Met de verlenging van het contract zou een bedrag van € 50 miljoen over de totale periode gemoeid zijn.

De verlenging van het contract betekent dat adidas in ieder geval tot en met juni 2025 verantwoordelijk is voor het design en de productie van de tenues en trainingskleding van Ajax. Beide partijen geven aan dat de toekomstvisie en sportieve ambities van de Amsterdammers hebben  bijgedragen aan het verlengen van het contract. Met name het feit dat Ajax een toegenomen focus heeft op de internationale markt en het investeren in de jeugd speelden een belangrijke rol.

Uiteraard geven beide partijen blij te zijn met de verlenging van het partnership. Edwin van der Sar, algemeen directeur bij Ajax zegt het volgende: ''Met deze nieuwe overeenkomst spreekt adidas vertrouwen uit in de club en onze toekomst. Adidas levert als mede-hoofdsponsor een substantiële bijdrage en is tevens verantwoordelijk voor het schitterende tenue waar wij in spelen. Bij Ajax hechten wij waarde aan langdurige samenwerkingsverbanden, dit is daar een uitstekend voorbeeld van. Daarnaast genieten zij wereldwijd zeer veel bekendheid en aanzien. Wij kijken dan ook uit naar de verdere invulling van dit prachtige partnership.”

Ook Claus Peter Mayer, Vice President Sports Marketing bij adidas geeft aan blij te zijn met de contractverlenging: We zijn er trots op om de lange en succesvolle relatie met Ajax voort te zetten. De professionele organisatie, de ambities die de club heeft en het oog voor talentontwikkeling, sluiten goed aan bij onze positionering als marktleider voetbal. We zijn ervan overtuigd dat we de komende jaren samen meer successen gaan beleven.”

Recentelijk lanceerden adidas en Ajax nog een nieuw thuisshirt en uitshirt voor 2018-2019. De drie strepen van het Duitse sportmerk staan in ieder geval de komende zeven seizoen nog op de tenues van de Amsterdammers. ZIGGO is de hoofdsponsor van Ajax. Met het mediabedrijf hebben de Amsterdammers nog een contract tot de zomer van 2020. Check hieronder waar je het adidas Ajax tenue altijd kunt bestellen.

Ajax voetbalshirt bestellen

Het Ajax voetbalshirt kan je altijd bestellen in de onderstaande WEBSHOP! De prijs van het thuisshirt is voor volwassenen € 89,95 en voor kinderen € 69,95. De broekjes zijn voor volwassenen € 40,- en voor kinderen € 35,-. De kousen van Ajax zijn € 18,-. Alle tenues zijn beschikbaar in de maten 128, 140, 152, 164, 176, XS, S, M, L, XL en XXL. In deze shop  kan je de Ajax tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer! Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt! Dit is dezelfde bedrukking als de spelers op het shirt dragen dit seizoen. Wil je andere producten van de club bestellen? Check dan ook het overzicht hiernaast of hieronder!

Bestel het nieuwe Ajax thuisshirt in deze SHOP