Ajax en adidas lanceren speciale Daily Paper capsule collectie in 2022-2023

Goed nieuws vanuit Amsterdam! Volgend seizoen lanceert Ajax in samenwerking met adidas en modemerk Daily Paper een speciale capsulecollectie. Onderdeel van deze collectie is ook het Ajax 3e voetbalshirt 2022-2023. Dit betreft het tenue dat de Amsterdammers vooral dragen tijdens de uitwedstrijden in de Champions League. Daily Paper is inmiddels wereldwijd een begrip in de modewereld. Het merk is opgericht door de drie Amsterdamse vrienden met Afrikaanse roots Hussein Suleiman, Abderrahmane Trabsini en Jefferson Osei, in 2012 begonnen als modeblog en vervolgens hard gegroeid als kledingmerk!

Het verhaal van Daily Paper begon zo'n tien jaar geleden vrij romantisch. Het merk dat inmiddels een groot hoofdkantoor in de Amsterdamse Houthavens heeft, begon als blog over mode en hiphop. Om dit blog te promoten ontwierpen de drie vrienden vijf kleurrijke t-shirts met een verwijzing naar hun Afrikaanse roots. Die t-shirts werden zo populair dat de vrienden een eigen kledinglijn begonnen met alle gevolgen van dien. Inmiddels ligt het merk bij meer 180 winkels in 29 landen en vormt de Afrikaanse roots van de vrienden nog steeds de inspiratie voor de kledinglijn van het merk.

Dat Ajax nauwe banden heeft met Afrika mag een understatement genoemd worden. Sinds de jaren '90 herbergt de selectie van de Amsterdammers onafgebroken spelers met Afrikaanse roots en in de periode 1999-2020 had de club een meerderheidsbelang in de Zuid Afrikaanse club Ajax Cape Town, waarvan spelers als Pienaar, Serero, Enoh en Traoré de overstap naar de Amsterdamse club maakte.

De Daily Paper X Ajax X adidas capule collectie bevat in ieder geval het voetbalshirt, een warming-up collectie en een aantal casual producten zoals een hoodie en t-shirts. Ongetwijfeld bevatten deze items een verwijzing naar de Afrikaanse roots van de oprichters van Daily Paper. Afgelopen seizoen stond de capsulecollectie rondom het Ajax 3e shirt 2021-2022 in het teken van Bob Marley. Deze collectie is geïnspireerd door het lijflied van de supporters van Ajax: Three Little Birds. De adidas Ajax Daily Paper collectie betreft waarschijnlijk een eenmalige samenwerking tussen de drie partijen. Ajax heeft namelijk sinds 2020 ook een deal met het Italiaanse modemerk Replay om de spelers, staf en bestuurders te kleden rondom te wedstrijden. Bovendien is het merk verantwoordelijk voor een deel van de casual collectie van de Nederlandse kampioen. 

De nieuwe Ajax Daily Paper collectie wordt pas medio augustus gelanceerd. Dan hebben we weer nieuws! Op zoek naar een Ajax voetbalshirt of andere kleding? Check het exclusief in deze SHOP!

Ajax 3e shirt 2022-2023 uitgelekt