23 december 2021

Ajax krijgt ook in 2022-2023 3e shirt

Goed nieuws voor de fans van Ajax! Ook in 2022-2023 lanceren de Amsterdammers en kledingsponsor adidas weer een 3e shirt! Aan het succes van het Ajax 3e shirt 2020-2021 en het Ajax 3e shirt 2021-2022 wordt dus ook volgend jaar een vervolg gegeven. Het derde tenue wordt traditiegetrouw gedragen in de Europese uitwedstrijden van de club uit de hoofdstad en dat zal volgend jaar niet anders zijn. Ongetwijfeld wordt het tenue ook gedragen in een aantal Eredivisie wedstrijden. Vandaag kunnen we in ieder geval de kleur van het Ajax 3e shirt 2022-2023 onthullen.

Goud Ajax 3e shirt 2022-2023

Volgens het vaak goed ingevoerde footyheadlines wordt het Ajax 3e shirt komend seizoen overwegend goud (door adidas ‘’Savann’’ genoemd). Dit is een iets meer zandkleurige tint goud. Deze tint heeft wat weg van de tint in het Ajax uitshirt 2018-2019. Dit is direct ook echt de enige informatie die over het tenue bekend is. Welke andere kleuren het tenue bevat is nog niet bekend, al zal dat logischerwijs ofwel wit ofwel zwart zijn. Toch kunnen we een aantal andere dingen met zekerheid zeggen. Adidas is namelijk opnieuw verantwoordelijk voor het design van het Ajax 3e shirt. Het Duitse sportmerk is sinds 2000 de kledingsponsor van Ajax en beide partijen hebben nog een contract tot 2025. Het logo van adidas staat dan ook weer op de rechterborst of midden van de borst. Het logo van de Amsterdammers prijkt waarschijnlijk op de linkerborst en dit betreft weer een monochroom logo. Dit betekent dat het Ajax logo op het nieuwe 3e tenue niet de gebruikelijke rood/witte kleurencombinatie is, maar in stijl van de kleuren van het tenue, in dit geval dus goud. Ook Ziggo staat volgend seizoen weer op het midden van de Ajax voetbalshirts. Met de hoofdsponsor heeft de club ook nog een contract tot de zomer van 2025. Hoe de kraag van het tenue eruit komt te zien, waar de adidas strepen op het tenue komen te staan, of het tenue nog een speciale print bevat en welke andere details het voetbalshirt nog meer bevat, wordt pas bekend zodra het tenue officieel gelanceerd wordt door de club en adidas. Het 3e shirt wordt meestal gelanceerd in de derde of vierde week van augustus.

Ook komend seizoen is het 3e shirt weer uitgerust met de nieuwste performance technologieën. In het geval van Ajax betreft dit de adidas AeroReady technologie. Dit systeem is in de stof van het tenue verwerkt en zorgt voor de afvoer van vocht naar de buitenkant van het voetbalshirt en voor ventilatie.

Ajax voetbalshirt bestellen

Het Ajax 3e shirt 2022-2023 kun je pas vanaf de officiële lancering bestellen. De prijzen van het tenue zijn hetzelfde als afgelopen seizoen. Voor volwassenen is het voetbalshirt weer € 89,95 en voor kinderen € 69,95. In de onderstaande webshop vind je ook de huidige Ajax tenues! Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking!

Bestel je Ajax voetbalshirt altijd in deze SHOP