Ajax 3e voetbalshirt Daily Paper 2022-2023

Ook dit seizoen draagt Ajax weer een alternatief uitshirt of 3e shirt. Het nieuwe adidas X Daily Paper Ajax 3e voetbalshirt 2022-2023 is vandaag door de drie partijen officieel gepresenteerd! Dit tenue wordt door het team van trainer Alfred Schreuder vooral gedragen tijdens de uitwedstrijden in de Champions League en Europa. Het populaire ''Bob Marley'' tenue wordt dus ingeruild voor een nieuw 3e voetbalshirt en we kunnen raden dat ook dit voetbalshirt zo maar eens een populair voetbalshirt gaat zijn. Bij het ontwerp van het tenue is namelijk ook het modemerk Daily Paper betrokken.

Goud Ajax voetbalshirt Daily Paper

Het Ajax 3e voetbalshirt 2022-2023 is overwegend goud (door adidas ''Savann'' genoemd) en wordt gekenmerkt door de brede verticale baan over het midden van het tenue. Dit design is natuurlijk geïnspireerd door het Ajax thuisshirt en bestaat uit een brede zwarte band, welke geflankeerd wordt door twee dunnere rode banen, in stijl van de kleuren van de Amsterdamse vlag. Het gouden gedeelte van het Ajax 3e shirt bevat bovendien een all-over print van verschillende straatjes en pleintjes in Amsterdam, waar talenten voor het eerst voetbal onder de knie krijgen en hun talent ontwikkelen. Dit design is bedacht door Daily Paper. Het merk, opgericht door drie Amsterdamse vrienden met Afrikaanse roots (Hussein Suleiman, Abderrahmane Trabsini en Jefferson Osei) begon in 2012 als modeblog en is vervolgens hard gegroeid tot een populair kledingmerk. Het merk heeft inmiddels een groot hoofdkantoor in Amsterdam Houthavens en ligt in meer dan 180 winkels in 29 landen. Dat Daily Paper populair is, mag een understatement heten. De samenwerking met Ajax en adidas voegt in ieder geval een mooi, nieuw hoofdstuk toe aan het succesverhaal van het merk.

Het logo van Daily Paper staat in het wit onder de badge van de Amsterdammers op de linkerborst. De badge van Ajax is wit met zwarte lijnen en de drie kampioenssterren, die verwijzen naar de 36 kampioenschappen, zijn ook wit. Ook de logo's van adidas (rechterborst) en ZIGGO (midden) zijn wit. Het voetbalshirt bevatten bovendien een witte, ronde hals en de adidas strepen op de schouders zijn ook wit. In de nek op de achterzijde van het tenue prijkt nog een detail. Hier is namelijk een speciale versie van het stadswapen van Amsterdam verwerkt. Ajax en Daily Paper hebben een eigen draai gegeven aan de ''coat of arms'' van Amsterdam. In plaats van de drie Andreaskruizen is het logo van Daily Paper verwerkt in het wapen, evenals de naam van Ajax en het merk. Waar onderaan het stadswapen de tekst ''Heldhaftig, Vastberaden, Barmhartig'' staat in het logo op het Ajax 3e voetbalshirt de tekst: ''Mokum - 1275 - Damsko.'' Het Ajax derde tenue wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje met aan de zijkanten witte adidas strepen. De logo's van Ajax, Daily Paper en adidas op het voetbalbroekje zijn ook wit(/zwart). De kousen zijn goud met aan de bovenkant drie witte adidas strepen. Op het midden van de kousen bevindt zich weer een brede zwarte band, geflankeerd door twee dunnere rode lijnen, geheel in stijl van de Amsterdamse vlag. 

Zoals alle adidas tenues zijn ook deze voetbalshirts weer uitgerust met de adidas AeroReady technologie. Dit systeem is in de stof van de tenues (100% polyester) verwerkt en zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Ajax 3e shirt 2022-2023, dat vanaf nu gedragen wordt door spelers als Tadic, Bergwijn, Brobbey, Alvarez, Timber, Bassey, Wijndal, Kudus, Taylor, Berghuis en nog meer spelers.  De Amsterdammers dragen dit seizoen ook het Ajax thuisshirt 2022-2023 en het Ajax uitshirt 2022-2023.

Ajax voetbalshirt bestellen

Het Ajax 3e shirt 2022-2023 kun je vanaf nu voor volwassenen en kinderen bestellen. De prijzen van het tenue zijn hetzelfde als afgelopen seizoen. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL en XXXL) is het voetbalshirt weer € 89,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) € 69,95. De voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 38,- en de kousen vanaf € 22,-. In deze winkels kun je het nieuwe Ajax tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het tenue dragen. Directe levering!

Bestel je Ajax voetbalshirt altijd in deze SHOP

of de adidas winkel! 

Ajax 3e voetbalshirt 2022-2023
Ajax 3e voetbalshirt 2022-2023Ajax Daily Paper voetbalshirt 2022-2023