Ajax uitshirt 2022-2023

Het nieuwe Ajax uitshirt 2022-2023 is vandaag officieel gepresenteerd door de club en kledingsponsor adidas met het motto ''THE GOLDEN STANDARD''. In dit nieuwe tenue spelen de Amsterdammers de Eredivisie, KNVB Beker en Champions League uitwedstrijden gedurende het seizoen 2022-2023. Het tenue wordt bovendien door het vrouwenelftal van Ajax gedragen tijdens de wedstrijden in de Eredivisie, beker en in Europa. Vaak wordt het Ajax uitshirt als één van de eerste nieuwe voetbalshirts in mei gelanceerd. Dit jaar was er wat vertraging met de productie van de uittenues door de nasleep van corona, waardoor het uitshirt pas vandaag officieel gelanceerd is. Ook dit jaar is adidas weer verantwoordelijk voor de productie en het design van de Ajax voetbalshirts en trainingskleding. Het Duitse sportmerk is sinds 2000 de kledingsponsor van de club uit de hoofdstad en beide partijen hebben nog een contract tot 2025. Eerder lanceerden beide partijen al het Ajax thuisshirt 2022-2023

Ajax uit shirt en tenue 2022-2023

Het Ajax uitshirt 2022-2023 is overwegend navy blauw en bevat zowel donker rode als gouden details. Dit zijn dezelfde kleuren als het Ajax trainingspak 2022-2023 en trainingsshirt. Dit is voor het eerst sinds het seizoen 2019-2020 dat de trainingscollectie en het uitshirt van Ajax dezelfde kleurencombinatie hebben. Het meest opvallende aan het nieuwe tenue is de print die verwerkt is in de ronde hals en de band aan de onderkant van de mouwen. Dit betreft een print van rode en gele diamanten. Deze diamanten zijn een verwijzing naar de reputatie van Amsterdam als diamantenstad en de drie Amsterdamse andreaskruizen. Alle logo's op het nieuwe Ajax uittenue zijn overigens ook geel/goud. Op de rechterborst prijkt het adidas logo in het geel en de badge van de Amsterdammers is donkerblauw met gele lijnen en daarboven drie rode sterren. De sterren verwijzen naar de 36 Eredivisie kampioenschappen. Ziggo staat ook dit seizoen weer op de tenues van Ajax. Het mediabedrijf is sinds januari 2015 de hoofdsponsor van Ajax en dit contract loopt ook nog tot de zomer van 2025. Ook het logo van ZIGGO is geel/goud. Op de voetbalshirts die de vrouwen dragen prijkt het logo van ABN Amro in het goud op het midden van het tenue. De adidas strepen staan op de schouders van het Ajax uittenue en zijn rood. Op de linkermouw prijkt ook dit seizoen weer het logo van 'Curaçao'. Met de Curacao Tourism Board heeft de club een samenwerkingsverband tot 2023. Tijdens de wedstrijden in de Eredivisie en KNVB Beker dragen de Amsterdammers het logo van Giganet op de achterzijde van de voetbalshirts. In de Champions League is het niet toegestaan om met een rugsponsor op het tenue te spelen. Een speciaal detail bevindt zich nog aan de onderkant van het voetbalshirt. Hier is een geborduurd label aangebracht van de Amsterdamse vlag, inclusief de drie Amsterdamse Andreaskruizen. Dit betreft een monochroom label. Het label heeft namelijk niet de gebruikelijke kleuren (zwart/rood) van de Amsterdamse vlag, maar is in stijl van de kleuren van het voetbalshirt: navy blauw. Het Ajax uittenue 2022-2023 wordt compleet gemaakt door een rood voetbalbroekje met aan de zijkanten blauwe adidas strepen. Het logo van Ajax op het voetbalbroekje is rood met gele lijnen en het adidas logo is ook goud. De kousen zijn navy blauw met rode adidas strepen en bevatten op het midden een patroon van rode en gele diamanten. 

Zoals alle adidas tenues zijn de nieuwe Ajax voetbalshirts weer uitgerust met de adidas AeroReady technologie. Dit systeem is in de stof van de tenues verwerkt en zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. 

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het adidas Ajax uitshirt 2022-2023, welke vanaf nu gedragen wordt door spelers als Tadic, Blind, Bergwijn, Wijndal, Berghuis, Alvarez, Timber, Kudus, Brobbey en nog meer sterspelers. 

Ajax uitshirt bestellen

Het adidas Ajax uitshirt 2022-2023 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels.  Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het voetbalshirt € 89,95 en voor kinderen (maten 116, 128, 140, 152, 164 en 176) € 69,95. De voetbalbroekjes bestel je vanaf € 37,95 en de kousen zijn € 22,95. In deze winkels kun je het Ajax uittenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele Ajax bedrukking gebruikt. Dit is dezelfde bedrukking als de spelers op het tenue dragen dit seizoen. 

Bestel je Ajax voetbalshirt altijd in deze SHOP 

of de adidas SHOP!

of deze webshop!

 Ajax uitshirt 2022-2023

Ajax uitshirt 2022-2023

Ajax uitshirt 2022-2023

Ajax vrouwen uitshirt 2022-2023