3 april 2022

Ajax uitshirt 2022-2023 uitgelekt

De eerste informatie met betrekking tot het nieuwe Ajax uitshirt 2022-2023 is uitgelekt. Of deze informatie ook klopt, weten we pas wanneer het tenue officieel gelanceerd wordt. Zeker is dat de Amsterdammers in dit nieuwe tenue de Eredivisie, KNVB Beker en Europese uitwedstrijden spelen in 2022-2023 en dat opnieuw adidas verantwoordelijk is voor het design en de productie van de Ajax voetbalshirts volgend seizoen. Het Duitse sportmerk is sinds 2000 de kledingsponsor van de club uit de hoofdstad en beide partijen hebben nog een contract tot 2025.

Ajax uit shirt en tenue 2022-2023

Het Ajax uitshirt 2022-2023 wordt waarschijnlijk overwegend navy blauw en bevat zowel donker rode als gouden details. Dit zijn dezelfde kleuren als het Ajax trainingspak 2022-2023 en trainingsshirt. Dit is voor het eerst sinds het seizoen 2019-2020 dat de trainingscollectie en het uitshirt van Ajax dezelfde kleuren combinatie hebben. Het meest opvallende aan het nieuwe tenue is de print die verwerkt is in de ronde hals en de band aan de onderkant van de mouwen. Dit betreft een print van rode en gele diamanten. Dit zou zo maar eens kunnen verwijzen naar de reputatie van Amsterdam als diamantstad. Alle logo's op het nieuwe Ajax uittenue zijn overigens ook geel/goud. Op de rechterborst prijkt het adidas logo in het geel en de badge van de Amsterdammers is donkerblauw met gele lijnen en daarboven drie rode sterren. Ziggo staat ook komend seizoen weer op de tenues van Ajax. Het mediabedrijf is sinds januari 2015 de hoofdsponsor van Ajax en dit contract loopt ook nog tot de zomer van 2025. Ook het logo van ZIGGO is geel/goud. De adidas strepen staan waarschijnlijk op de schouders van het Ajax uittenue en zijn rood. Op de linkermouw prijkt ook komend seizoen weer het logo van 'Curaçao'. Met de Curacao Tourism Board heeft de club een samenwerkingsverband tot 2023. Het tenue wordt waarschijnlijk compleet gemaakt door een donkerblauw voetbalbroekje en donkerblauwe kousen met donkerrode en gouden accenten.

Het is overigens nog de vraag wanneer het Ajax uitshirt 2022-2023 officieel gelanceerd wordt. In voorgaande seizoenen was dit traditioneel tijdens één van de laatste uitwedstrijden. Daarmee is het tenue van de Amsterdamse club traditioneel één van de eerste nieuwe voetbalshirts van adidas. Volgens footyheadlines heeft adidas echter productieproblemen als gevolg van de COVID 19 regels in Zuid-Oost Azië. Hierdoor schijnt de lancering van het Ajax uitshirt en vele andere voetbalshirts van het Duitse sportmerk te zijn uitgesteld met twee maanden. Volgens het medium wordt het nieuwe uittenue van de Amsterdammers dus pas in juli officieel gepresenteerd door de club en adi.

Wat overigens ook zeker is, is dat het Ajax uittenue, zoals alle andere adidas voetbalshirts, weer is uitgerust met de adidas AeroReady technologie. Dit systeem is in de stof van de tenues verwerkt en zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie.

Tot de lancering van het nieuwe uittenue speelt de club van trainer Erik ten Hag haar uitwedstrijden in het Ajax uitshirt 2021-2022. Zodra er meer nieuws is over één van de nieuwe Ajax tenues hebben we uiteraard weer nieuws!

Ajax uitshirt bestellen

Het adidas Ajax uitshirt 2022-2023 kun je pas vanaf de officiële lancering van het tenue bestellen. De prijzen vand e voetbalshirts zijn hetzelfde als afgelopen jaren. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het voetbalshirt € 89,95 en voor kinderen (maten 116, 128, 140, 152, 164 en 176) € 69,95. Check de huidige Ajax tenues ook nog in de onderstaande winkels. Inclusief de mogelijkheid tot officiële bedrukking!

Bestel je Ajax voetbalshirt altijd in deze SHOP 

of deze webshop!

 Ajax uitshirt 2022-2023