28 januari 2020

ADO Den Haag voetbalshirt 115 jarig bestaan 2020

ADO Den Haag bestaat op 1 februari 2020 precies 115 jaar. Op deze datum speelt ADO in eigen huis de Eredivisiewedstrijd tegen Vitesse. Uiteraard mag het jubileumshirt dan niet ontbreken. Tegen Vitesse speelt ADO daarom in een speciaal thuistenue dat een ode is aan het 115 jarig bestaan. Dit tenue wordt eenmalig gedragen door de club en is geïnspireerd door een legendarisch voetbalshirt uit de historie van de club! Errea is sinds 2011 de kledingsponsor van de club uit de Hofstad en is dan ook verantwoordelijk voor het design van het jubileumtenue.

ADO Den Haag jubileum tenue 115 jarig bestaan | Geïnspireerd door het tenue van 1985-1986

Het ADO Den Haag voetbalshirt ter ere van het 115 jarig bestaan is namelijk geïnspireerd door het voetbalshirt van het seizoen 1985-1986. Dit is het seizoen waarin ADO ongeslagen kampioen werd van de Eerste Divisie. Nog steeds is dit een record. De club is namelijk de enige club die ongeslagen kampioen is geworden van de Eerste Divisie. Bij ADO speelden in dit seizoen spelers als Remco Boer, Joop Lankhaar, Martin Jol, Alfons Groenendijk, Ron de Roode, René Stam, Heini Otto en Frans Danen. Tijdens het seizoen 1985-1986 was adidas overigens kledingsponsor van de club. Deze functie had het Duitse sportmerk in de periode 1977-1987. Het tenue ter ere van het 115 jarig bestaan heeft hetzelfde design als het tenue van destijds. Het voetbalshirt is vanaf de borst geel met een design van dunne, groene pinstripes. Boven de borst is het tenue groen met een horizontale, gele band. Ook de bies aan de onderkant van de mouwen is geel en hetzelfde geldt voor de ronde hals van het tenue. De rechterborst van het tenue bevat het logo van Errea en de andere borst het ADO Den Haag logo. Tijdens het seizoen 1985-1986 was Hotelplan Vakanties nog de shirtsponsor van ADO. Op het jubileumshirt staat de huidige sponsor, CARS JEANS, op het midden in het rood. Het tenue wordt compleet gemaakt door een groen broekje en geel/groene kousen.

De keepers van ADO den Haag dragen ook een speciaal keepersshirt in de wedstrijd tegen Vitesse. Dit shirt is ook geïnspireerd door het keeperstenue van 1985-1986. Het tenue wordt gekenmerkt door de diagonale lichtblauwe en blauwe banen over het tenue. Verder heeft het tenue een witte, ronde hals met een gevouwen kraag. Ook de bies aan de onderkant van de mouwen is wit. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de ADO Den Haag tenues ter ere van het 115 jarig bestaan.

ADO Den Haag voetbalshirt bestellen

Helaas kun je deze tenues niet meer bestellen. De club heeft deze tenues namelijk in een gelimiteerde oplage geproduceerd en deze zijn nu al uitverkocht. Ben je op zoek naar andere ADO Den Haag tenues? Check het dan in de onderstaande winkels. Directe levering!

Koop het nieuwe ADO Den Haag voetbalshirt in deze SHOP

of deze winkel! (inclusief bedrukking)

ADO Den Haag voetbalshirt 115 jaarADO Den Haag keepersshirt 115 jarig bestaan