ADO Den Haag Escher 3e voetbalshirt 2023-2024

ADO Den Haag en kledingsponsor Errea hebben nu ook het ADO den Haag 3e voetbalshirt 2023-2024 gepresenteerd. Dit tenue wordt eenmalig gedragen tijdens de uitwedstrijd tegen Top Oss op 6 oktober 2023. Het is mogelijk dat dit voetbalshirt ook als alternatief dient voor het ADO Den Haag uitshirt 2032-2024.  Zoals het uitshirt een speciaal thema heeft, is dat ook het geval bij het 3e shirt!

Het ADO Den Haag 3e voetbalshirt 2023-2024 is namelijk een eerbetoon aan de graficus MC. Escher. Maurits Cornelis (Mauk) Escher werd op 17 juni 1898 geboren en dat is dit jaar 125 jaar geleden. Escher stond vooral bekend om zijn houtsneden, houtgravures en lithografieën, waarin hij speelde met wiskundige principes. De kunstwerken van Escher bevatten dan ook vaak geometrische vormen. Met het nieuwe ADO den Haag 3e voetbalshirt smelten de werelden van voetbal en kunst perfect in elkaar samen. Het voetbalshirt is een vrije interpretatie van de collectie van Escher in het Paleis. Het tenue wordt namelijk gekenmerkt door het patroon van zwarte en witte geometrische blokken. Dat voor de kleuren zwart en wit is gekozen is geen toeval. De supporters van ADO Den Haag hebben namelijk sterke banden met de supporters van de Italiaanse voetbalclub Juventus. Ook Eschers kunstwerken haalden vaak inspiratie uit Italië, het land waar de kunstenaar ook tijdelijk gewoon heeft. Alle details op het alternatieve uitshirt van ADO Den Haag zijn ook zwart. De ronde hals, de band aan de onderkant van de mouwen en het logo van Errea hebben namelijk deze kleur. De linkerborst is uitgerust met het clublogo. Wat nog meer opvalt, is dat het voetbalshirt geen sponsorlogo’s bevat. De bedrijven die normaliter op het tenue staan (Hommerson, Biersteker, Venéco en Sir Winston) hebben namelijk afstand gedaan van hun sponsorpositie op dit tenue. Het tenue wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje met aan de onderkant een witte band. De sokken zijn volledig zwart.

Het ADO Den Haag Escher voetbalshirt is in een gelimiteerde oplage van 750 items geproduceerd. Ieder voetbalshirt bevat een label met daarin een uniek nummer. Voor volwassenen is het voetbalshirt € 74,95 en voor kinderen € 69,95! Bestel deze special edition voetbalshirts exclusief in de officiële SHOP!

ADO Den Haag Escher 3e voetbalshirt 2023-2024
ADO Den Haag Escher 3e voetbalshirt 2023-2024