22 juni 2016

Adidas tot 2022 kledingsponsor van Die Mannschaft

Het lang al in de lijn der verwachting. Hoewel er geruchten gingen dat Nike wel eens de nieuwe kledingsponsor van de DFB en die Mannschaft zou gaan worden, hebben Adidas en de DFB deze week bekend gemaakt dat het contract tussen beide partijen tot in ieder geval 2022 verlengd is. Dit betekent dat Adidas in ieder geval tot en met het WK van 2022 de voetbalshirts, tenues en trainingskleding van Die Mannschaft zal verzorgen en alle andere vertegenwoordigende voetbalelftallen van de voetbalbond.

Adidas is momenteel al meer dan zestig jaar kledingsponsor van het nationale elftal en in deze periode heeft het nationale elftal verschillende successen gekend. In deze periode won Die Mannschaft vier keer het WK (1954, 1974, 1990 en 2014) en werd het ook nog eens vier keer Europees kampioen (1972, 1980 en 1996). Het vrouwenelftal van Duitsland wist twee WK's te winnen en acht keer beslag te leggen op het EK. Herbert Hainer, CEO van Adidas Group, geeft een reactie op de verlenging van het contract: ''Adidas en DFB horen bij elkaar. Beide partijen representeren het land Duitsland in de gehele wereld. Wij staan waar Duitsland voor staat: we zijn succesvol, we zijn innovatief, we leveren kwaliteit, we zijn kosmopolieten, multicultureel en zorgen voor vermaak. Als onderdeel van de lange termijn strategie, zullen we het productievolume in Duitsland verhogen en worden de voetbalshirts en tenues ook nog eens in Duitsland geproduceerd.'' Ook DFB president Reinhard Grindel geeft een reactie op de verlenging van het contract: ''Dit waren de meest transparante en economisch succesvolle onderhandelingen in de geschiedenis van de voetbalbond. Ik ben erg verheugd dat het contract met Adidas verlengd is. Het sportmerk is al meerdere decennia aan ons verbonden en steunt ons met innovaties zoals de DFB academy of de ontwikkeling van fussball.de. We zullen de sponsoring van Adidas gebruiken om het voetbal in Duitsland en de DFB op een hoger level te brengen. Onze investeringen zullen gefocust zijn op het professionele voetbal in Duitsland en de lagere niveaus. We zullen bovendien investeren in onze nationale bonden en in het verbeteren van onze talent promototieprogramma's.''

Het contract is dus in ieder geval aangegaan voor de komende zes jaar. Niet onbelangrijk is dat Adidas de DFB voor een bedrag van ongeveer € 50 miljoen gaat sponsoren, wat een verdubbeling van het vorige contract is. Hiermee is de deal tussen de DFB en de Duitse kledingsponsor de grootste deal tussen een sportmerk en een voetbalbond. Nike sponsort Frankrijk voor een bedrag van ongeveer € 42 miljoen. Het Amerikaanse sportmerk sponsort de Engelse FA voor een bedrag van ongeveer € 35 miljoen en doet hetzelfde in Brazilië voor ongeveer € 31 miljoen. Daarna volgen op gepaste afstand de deals tussen Adidas en de Spaanse voetbalbond en die tussen PUMA en de Italiaanse voetbalbond.

De komende zes jaar kan je dus nog steeds de Duitsland voetbalshirts met het logo van Adidas op de linker borst scoren. Check onder andere het Duitsland EK 2016 thuisshirt en het uitshirt van Die Mannschaft voor Euro 2016.

De nieuwste Duitsland shirts scoor je altijd in deze officële Duitsland shop

of de officiële Duitsland shop van Adidas

Adidas -duitsland -2022-voetbalshirts