Spaanse kampioen draagt vanaf 2018-2019 officiële La Liga kampioensbadge

Vanaf dit seizoen draagt de kampioen van de Spaanse competitie ook een speciale kampioensbadge op de voetbalshirts. In vrijwel iedere competitie draagt de kampioen een speciale badge op de mouwen. In Spanje was dat echter nog niet het geval. In Nederland draagt de kampioen een gouden versie van de Eredivisie badge op het shirt, in Engeland en Duitsland doet men hetzelfde en in Italië draagt de kampioen naast de officiële Serie A badge ook de Scudetto badge op de voorkant van het voetbalshirt. Vanaf nu draagt de kampioen van Spanje een gouden badge op de rechter mouw. Deze subtiele badge prijkt boven de LFP badge, de badge van de Spaanse La Liga. Barcelona is afgelopen seizoen kampioen van Spanje geworden en heeft daarom de eer voor het eerst in de geschiedenis de Spaanse kampioensbadge op het shirt te dragen!

De La Liga kampioensbadge is geïnspireerd door het logo van La Liga. De kampioensbadge is rond en bevat een design van een bal met het design van tandwielen. Deze badge is een combinatie van goud en wit en bevat het jaartal van het seizoen waarin de club kampioen is geworden, dus niet het huidige seizoen. De badge is onderdeel van het redesign van het logo van de competitie. Dit is in gang gezet door de Spaanse voetbalbond onder de campagnenaam ''The Beat.'' Hierin staat de passie en de sfeer van de Spaanse supporters en de 's werelds grootste voetbalcompetitie centraal. Deze kampioensbadge is twee keer zo klein als de officiële La Liga badge, welke daaronder staat. Dit logo is ovaal en bevat een afbeelding van een bal met daaromheen het circulerende vlak in de kleuren van de competitie: paars, rood, oranje, geel, groen, licht blauw en blauw. Daaronder staat de naam van de competitie: LA LIGA! Deze badge wordt door alle La Liga teams gedragen tijdens de wedstrijden in de competitie. 

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de officiële La Liga kampioensbadge! Deze badge kan je vanaf nu los bestellen in de onderstaande SHOP!

Check ook alle La Liga voetbalshirts in deze WINKEL!