Dit is het Portugal EK 2024 trainingspak!

Tegelijkertijd met de bekendmaking van het nieuwe Portugal EK 2024 thuisshirt hebben de voetbalbond en Nike de nieuwe trainingscollectie gepresenteerd. De collectie bevat ook weer een Portugal trainingspak! Dit trainingspak wordt door het Portugese voetbalelftal niet alleen gedragen tijdens het EK in Duitsland, maar ook tijdens de trainingen en warming-up ter voorbereiding op de andere interland dit jaar. Dit betreft waarschijnlijk het laatste trainingspak van Nike. Vanaf volgend jaar wordt Puma namelijk de kledingsponsor.

Portugal EK 2024 training sweater

Ook dit jaar bestaat het pak van de ‘’Seleção das Quinas’’ weer uit een training sweater en een trainingsbroek. De Portugal training sweater 2024-2025 heeft alle kenmerken van het nieuwe Strike template van Nike. Dit template gebruikt het Amerikaanse sportmerk voor alle trainingspakken dit seizoen en wordt gekenmerkt door de diagonale taping op de schouders. De Portugal training sweater is dit jaar donker groen en de taping op de schouders is turquoise. Verder is er weinig spannends aan het design van de training sweater en heeft het de gebruikelijke kenmerken. De Portugal trainingstrui is namelijk uitgerust met een semi hoge hals met een rits tot de borst. Wanneer je de rits naar boven doet, kun je deze verstoppen onder een speciaal lipje. De mouwen zijn aan de onderkant weer uitgerust met duimgaten. Wanneer je je duimen door de gaten doet, valt de training sweater nog meer getailleerd. De training sweater heeft sowieso al een slimfit pasvorm. De stof is namelijk een combinatie van polyester (91%) en elastaan (9%). Dit betreft een elastisch materiaal, die naadloos aansluit op het lichaam. De achterzijde van de training sweater is iets langer, voor extra bescherming. Uiteraard staan de logo’s van de Portugese voetbalbond en Nike weer op de borst!

Portugal trainingsbroek 2024

Het Portugal EK 2024 trainingspak wordt compleet gemaakt door een donkergroene trainingsbroek, die ook de kenmerken van het Strike template heeft. De onderkant van de trainingsbroek is namelijk uitgerust met dezelfde diagonale taping als op de schouders van de training sweater. Ter hoogte van de heupen staan weer de logo’s van de voetbalbond en Nike. De trainingsbroek heeft verder de volgende functionele kenmerken:

  • Materiaal: 91% polyester, 9% elastaan
  • Technologie: Nike Dri Fit, voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. Deze technologie is ook in de training sweater verwerkt
  • Tapered fit; de trainingsbroek valt met name strak rondom de kuiten en enkels
  • Zakken met ritsen aan bovenkant, om spullen in op te bergen.
  • Tailleband met trekkoord aan bovenkant, om de pasvorm mee aan te passen
  • Enkelritsen, zodat je deze trainingsbroek nog makkelijker over sneakers of voetbalschoenen aan en uit kunt doen.

De spelers van het Portugese voetbalelftal dragen zelf de Dri Fit ADV versie van dit trainingspak. Dit pak is te herkennen aan de andere structuur. Aan de oppervlakte van dit pak zijn meer golven te zien. De Dri Fit ADV versie is namelijk uitgerust met extra ventilatiezones. Dit trainingspak wordt door de vertegenwoordigende elftallen van Portugal ongeveer tot februari 2026 gedragen.

Portugal trainingspak bestellen

Het Nike Portugal trainingspak 2024-2025 kun je vanaf nu bestellen. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL, XXL) is de training sweater € 69,95 en voor kinderen (maten 122, 128, 140, 152, 164, 176) € 59,95. Dit zijn ook de prijzen van de trainingsbroek. Check ook nog meer andere Portugal producten in deze winkels.

Dit is het Portugal EK 2024 trainingspak!
Dit is het Portugal EK 2024 trainingspak!