Portugal EK 2024 uitshirt geïnspireerd door azulejo's!

Waar het Nike Portugal EK 2024 thuisshirt een vrije eenvoudig design heeft, geldt het tegenovergestelde voor het Portugal Euro 2024 uitshirt! Beide tenues zijn officieel gepresenteerd door Nike en de nationale voetbalbond. In het uitshirt speelt het team van bondscoach Roberto Martinez de uitwedstrijden tijdens het EK in Duitsland en de andere uitwedstrijden dit jaar. Het tenue wordt ook gedragen door het Portugese vrouwenteam. Waarschijnlijk betreft dit het laatste Portugal uitshirt van Nike. Vanaf 2025 wordt Puma namelijk de kledingsponsor van ‘’Seleção das Quinas’’.

All-over azulejo print! 

Het Portugal uitshirt 2024 bevat een oogstrelende all-over print, geïnspireerd door de Portugese azulejo stijl. Azulejo’s zijn siertegels, die in in heel het land te vinden zijn en niet  alleen worden gebruikt als decoratie, maar ook als kunstvorm. Op de keramieken tegels zijn verschillende figuren getekend in het blauw. De crème basis van het Portugal uitshirt bevat dan ook verschillende blauwe geometrische patronen, geïnspireerd door de graphics op de Portugese azulejo’s. Het blauwe mozaïektegelontwerp geeft hiermee een subtiele look aan het gebruikelijke wit van het Portugal uitshirt. De all-over print op het Portugal uitshirt is overigens niet het enige opvallende detail! De authentic versie (de versie die de spelers en speelsters dragen) hebben een speciaal 3D effect. Dit effect wordt door Nike ‘’metaprisma’’ genoemd en versterkt de kleuren van het tenue door middel van licht en beweging, waardoor het shirt een dynamische en snelle look heeft.

Alle details op het Portugal EK 2024 uitshirt zijn donkerblauw. De ronde hals is donkerblauw en hetzelfde geldt voor de band aan de onderkant van de mouwen en de taping op de zijkanten van het voetbalshirt. Ook de swoosh van Nike op de rechterborst is donkerblauw. De linkerborst bevat traditiegetrouw het logo van de nationale voetbalbond, de Federação Portuguesa de Futebol (FPF). Ook aan de binnenkant van dit voetbalshirt is de naam van het land op een speelse manier verwerkt: PORTUGAL. Het Portugal uittenue wordt compleet gemaakt door een donkerblauw voetbalbroekje, waarop ook de logo’s van Nike en de voetbalbond staan. De sokken zijn volledig wit.

Extra informatie

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: Nike Dri Fit ADV en Nike Dri Fit. Beide technologieën zijn in het materiaal van de tenues verwerkt en zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic voetbalshirts bevatten de Nike Dri Fit ADV technologie. Deze versie heeft een knit structuur, valt meer getailleerd en is bovendien is lichter. 
  • Pasvorm: Replica - Normaal. Authentic - SlimFit

Portugal uitshirt bestellen

Het Nike Portugal EK 2024 uitshirt kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL, XXL, XXXL) is het uitshirt € 99,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176) € 74,95. De authentic versie is alleen beschikbaar voor volwassenen en is € 149,95. De voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 39,95 en de sokken zijn € 19,95. In deze webshops kun je het Portugal uittenue ook laten personaliseren! Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt. 

Portugal EK 2024 uitshirt geïnspireerd door azulejo's!
Portugal EK 2024 uitshirt geïnspireerd door azulejo's!
Portugal EK 2024 uitshirt geïnspireerd door azulejo's!
Portugal EK 2024 uitshirt geïnspireerd door azulejo's!