Dit is de officiële Portugal EK 2024 bedrukking!

Niet alleen de nieuwe Portugal EK 2024 voetbalshirts hebben een nieuw design! Ook de bedrukking op de achterkant (en het borstnummer) hebben een nieuw lettertype! We hebben het hier over de namen en rugnummers van de spelers die de Portugal voetbalshirts tijdens het EK in Duitsland dragen. Zoals de shirts iedere twee jaar een metamorfose ondergaan, geldt dat ook voor de officiële Portugal bedrukking. Dit jaar hebben de namen en rugnummers van de spelers een wel heel bekende stijl!

De officiële Portugal Euro 2024 bedrukking is namelijk geïnspireerd door een lettertype dat met name eind jaren '80 en begin jaren '90 door verschillende clubs en landen werd gebruikt, de zogenaamde ''Shadow Style'' of ''3D bedrukking''. De rugnummers en borstnummer van de spelers van Portugal hebben namelijk een schaduwrand. Op het Portugal thuisshirt zijn de nummers wit met een subtiele lichtroze lijn. De schaduwblokken van de nummers hebben dezelfde kleur als het voetbalshirt. Hetzelfde geldt voor de bedrukking op het Portugal uitshirt, welke overwegend donkerblauw is. Dit betreft dezelfde kleur als de ronde hals van het uitshirt. De namen van de spelers op de achterkant van de tenues hebben een vrij standaard stijl. De namen staan weer boven de rugnummers en de borstnummers staan op het midden van de borst. De rugnummers op de achterkant van de voetbalshirts bevatten ook dit jaar weer het logo van de Portugese voetbalbond. De bedrukking is ook dit jaar weer gemaakt van een speciaal materiaal. Dit materiaal is super licht en bevat ook mesh gaatjes, wat een ventilerend en vochtdoorlatend effect heeft.

Ook andere landen, die Nike als kledingsponsor hebben, gebruiken hetzelfde lettertype voor de bedrukking, zoals Frankrijk en Polen.

De Portugal EK 2024 voetbalshirts kun je met officiële bedrukking in de onderstaande winkels bestellen! De meerprijs van een voetbalshirt met officiële bedrukking is € 19,95- € 24,95. Deze prijs komt bovenop de reguliere prijs van de tenues. Voor volwassenen zijn de Portugal shirts dit jaar € 99,95 en voor kinderen € 79,95. Bij Subside Sports kun je de officiële bedrukking van Portugal overigens ook los bestellen!

Dit is de officiële Portugal EK 2024 bedrukking!
Dit is de officiële Portugal EK 2024 bedrukking!
Dit is de officiële Portugal EK 2024 bedrukking!
Dit is de officiële Portugal EK 2024 bedrukking!