Paris Saint Germain 3e voetbalshirt 2022-2023

Paris Saint Germain en Nike hebben vandaag het nieuwe Paris Saint Germain 3e voetbalshirt 2022-2023 gepresenteerd. In dit nieuwe tenue speelt het elftal van trainer Christophe Galtier vooral de uitwedstrijden in de Champions League. In de groepsfase van het Europese toernooi speelt Paris Saint Germain tegen Benfica, Juventus en Maccabi Haifa in poule H. Het 3e voetbalshirt is bovendien het alternatief voor het Paris Saint Germain uitshirt 2022-2023 tijdens de wedstrijden in Ligue 1 en de Franse beker. Het design van het nieuwe tenue heeft overigens weer veel weg van het Paris Saint Germain thuisshirt.

Wit Paris Saint Germain uitshirt 2022-2023

Het Paris Saint Germain 3e voetbalshirt 2022-2023 heeft namelijk ook het iconische Hechter design. Het voetbalshirt is wit en wordt gekenmerkt door de brede verticale blauwe band over het midden van het tenue. Deze baan wordt geflankeerd door twee dunnere lijnen. Op het thuisshirt zijn deze banen respectievelijk wit en rood. Inmiddels hebben de voetbalshirts van Paris Saint Germain al bijna vijftig jaar het iconische Hechter design. Dit ontwerp werd door toenmalig voorzitter en mode ontwerper Daniel Hechter geïntroduceerd en is geïnspireerd door het design van de voetbalshirts van Ajax, dat begin jaren '70 het mondiale voetbal domineerde. De Amsterdamse club won maar liefst drie keer achter elkaar de Europa Cup I (1971, 1972 en 1973) en één keer de wereldbeker (1972).

Het Paris Saint Germain 3e voetbalshirt heeft alle kenmerken van het nieuwe template van Nike. Dit betekent onder andere dat de banen niet tot de hals lopen, maar tot de bovenkant van de borst. Hier bevindt zich een ronding. Een ander kenmerk van dit template is de ronde hals. Alle logo's staan centraal op het Paris Saint Germain 3e voetbalshirt. Het logo van de Franse kampioen staat boven het logo van Nike. Dit logo betreft een monochroom logo. Het logo heeft niet de gebruikelijke kleuren, maar is in stijl van de kleuren van het voetbalshirt: blauw/wit. De banen worden onderbroken door het logo van de nieuwe hoofdsponsor Qatar Airways, die in het blauw op het midden van het tenue staat. Subsponsor GOAT staat op de linkermouw en de band aan de onderkant van de linkermouw bevat een label in de kleuren van de Franse vlag: blauw/wit/rood. Tijdens de Champions League wedstrijden dragen de spelers de Champions League Starball badge en de UEFA Foundation badge op de linkermouw. Tijdens de Ligue 1 wedstrijden prijkt de officiële Ligue 1 badge op de mouwen. Het Paris Saint Germain 3e tenue 2022-2023 wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje, welke ook de logo's van de voetbalclub en Nike bevat. De kousen zijn ook wit en bevatten zowel een blauwe swoosh als de naam van de stad: PARIS.

Zoals alle nieuwe Nike tenues zijn de Paris Saint Germain voetbalshirts onderdeel van het Nike Move Better programma. Dit betekent dat de tenues gemaakt zijn van gerecycled polyester, afkomstig van plastic waterflessen. De voetbalshirts zijn ook uitgerust met de nieuwste performance technologieën van Nike. De authentic voetbalshirts (de spelersversie) bevatten de Nike Dri Fit ADV technologie en de replica voetbalshirts de Nike Dri Fit technologie. Beide systemen zijn in de stof (100% polyester) verwerkt en zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic tenues vallen iets meer getailleerd, bevatten extra ventilatiezones en zijn daarnaast iets lichter.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Nike Paris Saint Germain 3e voetbalshirt 2022-2023, dat vanaf nu tot het einde van het seizoen gedragen wordt door spelers als Mbappé, Neymar, Messi, Hakimi, Rafinha, Ruiz, Nuno Mendes, Kimpembe en nog meer spelers.

Paris Saint Germain 3e shirt bestellen

Het Paris Saint Germain 3e voetbalshirt kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL en XXXL) is het voetbalshirt € 89,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) € 69,95. De voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 34,95 en de kousen zijn € 17,95. In deze winkels kun je de voetbalshirts ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het tenue dragen.

Bestel je Paris Saint Germain voetbalshirt altijd in de officiële Nike SHOP! 

of deze Paris Saint Germain fanshop!  (inclusief de mogelijkheid tot bedrukking)

Paris Saint Germain 3e voetbalshirt 2022-2023

Paris Saint Germain 3e voetbalshirt 2022-2023