Nieuw logo op Barcelona voetbalshirts vanaf 2019-2020

Veel nieuws vanuit Barcelona deze week en met name over het voetbalshirt van 2019-2020. Deze week werd er meer bekend over het design van het nieuwe tenue voor volgend seizoen. Vandaag lanceerde de Catalaanse club een nieuw logo. Dit nieuwe embleem wordt voor het eerst op de voetbalshirts en tenues van het seizoen 2019-2020 gedragen. Het ontwerp moet nog wel op de ledenvergadering van 20 oktober goed gekeurd worden. Dit embleem heeft vrijwel alle kenmerken van het ‘’oude logo.’’ Toch zitten er nog wel een aantal nuance verschillen in. Check hieronder alles over het nieuwe logo van FC Barcelona!

De update van het Barcelona logo is onderdeel van het strategische plan van de club, welke als belangrijk doel heeft het merk ‘’FC Barcelona’’ nog beter en sterker wereldwijd neer te zetten. Een onderdeel van het strategische plan is ook een nieuwe, visuele identiteit en een nieuw lettertype dat de club vanaf nu gaat gebruiken. Daarnaast wordt de bijnaam van de club, 'Barça', vanaf nu ook gebruikt als officiële naam door de club. Het nieuwe logo is ontworpen door het bedrijf Summa en heeft vrijwel alle kenmerken van het oude logo. Het verschil is dat het logo qua kleuren wat donkerder is. De belangrijkste elementen van het logo staan ook nog in het nieuwe logo. De linkerkant van het embleem bevat nog steeds het St. George kruis en de rechter bovenkant de kleuren van de Catalaanse vlag. De onderkant is ook nog steeds uitgerust met Blaugrana banen uit de clubkleuren van Barcelona. Het nieuwe logo bevat één blauwe baan en één rode baan minder dan in het oude logo. De retro voetbal aan de onderkant van het embleem is ook nog in het nieuwe Barcelona embleem aanwezig. Deze heeft een wat opvallendere plaats ingenomen. De initialen van de Spaanse topclub (FCB) zijn wel verdwenen en in de plaats hiervan staan de bovenkant en onderkant van het logo dichter op elkaar. Het embleem van Barca heeft bovendien nog steeds de vorm van een schild.

Barcelona is overigens niet wars van een verandering van het embleem. In de rijke historie van de club is het logo maar liefst tien keer veranderd. Dit gebeurde na de oprichting in 1899 in jaren ’10 van de vorige eeuw, de jaren ’20, 1936, 1941, 1960, 1974, 1975 en 2002. Daarbij moet wel opgemerkt worden dat er sinds de jaren ’10 van de vorige eeuw telkens subtiele wijzigingen in het logo zijn aangebracht. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Barcelona logo. Dit logo wordt vanaf 2019-2020 op de tenues gedragen. Check ook al alle informatie over het nieuwe Barcelona thuisshirt van 2019-2020.

Wil je het laatste Barcelona voetbalshirt met het oude logo bestellen? Dit kan altijd in deze officiële SHOP!

Inclusief officiële bedrukking!