Het Barcelona voetbalshirt van Prince-Boateng

Prince Boateng heeft een eer hoog te houden in Barcelona. Tenminste als het om het rugnummer op het voetbalshirt gaat. De Ghanees draagt bij de Spaanse kampioen namelijk nummer 19. Dit is het nummer dat zijn collega Lionel Messi tijdens het seizoen 2007-2008 en 2008-2009 bij Barcelona had. Pas in het seizoen 2009-2010 kreeg de Argentijn nummer 10 bij Barca. 2009 was overigens één van de meest succesvolle jaren uit de geschiedenis van Barcelona. De club won de Champions League, het WK voor clubteams, de Spaanse competitie, de Spaanse beker en de Supercopa. Bij vrijwel alle prijzen droeg Messi nummer 19.

Ook twee Nederlanders hadden in het verleden nummer 19 bij Barcelona. Het eerste jaar dat Patrick Kluivert voor Barcelona speelde (1998-1999) had Kluivert nummer 19 bij Barcelona. In dit seizoen werd Barca kampioen, mede door vijftien doelpunten en zestien assists van Kluivert. Door dit succesvolle seizoen kreeg de topspits het seizoen erna nummer 9 toebedeeld. Ook Ibrahim Afellay had in zijn laatste seizoen bij Barcelona nummer 19. Dit seizoen speelde de middenvelder echter slechts één wedstrijd voor Barcelona, waarna hij naar Olympiakos vertrok. Andere spelers die bij Barcelona nummer 19 hebben gedragen zijn Munir, Lucas Digne, Sandro Ramirez, Navarro, Maxwell, Dani Garcia Montaya, Pizzi, Salinas en Juan Carlos.

De opvallende transfer van Prince Boateng van US Sassuolo naar Barcelona heeft de Ghanees te danken aan zijn sterke periode bij de Italiaanse club. Hier opereerde de Ghanese aanvaller als valse nummer 9. Kevin-Prince Boateng is ook nog eens multi-functioneel. De voormalige speler van Hertha BSC, Tottenham Hotspur, Borussia Dortmund, Portsmouth, Genoa, AC Milan, Schalke 04, Las Palmas en Eintracht Frankfurt speelde eerder in zijn carrière als spits, rechtsbuiten, linksbuiten en centrale middenvelder. Door het vertrek van Munir naar Sevilla wordt Prince-Boateng gezien als de ideale stand-in voor Suarez, die op zijn beurt nummer 9 heeft.

Met 19 nummer heeft Boateng de eer van onder andere Messi en Kluivert hoog te houden. Gaat dat hem lukken? Ben je fan van de eerste Ghanese voetballer van Barcelona ooit? Zijn voetbalshirt kan je vanaf nu bestellen in deze SHOP! Uiteraard wordt hier de officiële bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het tenue dragen!