FC Barcelona met logo van Drake op voetbalshirts tijdens El Clásico

Barcelona draagt in de wedstrijd tegen Real Madrid op 16 oktober 2022 wel een heel speciaal logo op het tenue. Op de tenues van de Catalaanse voetbalclub staat tijdens deze wedstrijd namelijk niet het logo van hoofdsponsor Spotify, maar het logo van de Canadese rapper Drake. Bij de bekendmaking van Spotify als hoofdsponsor van FC Barcelona maakten beide partijen al bekend dat het verschillende initiatieven zou gaan exploiteren om muziek en voetbal met elkaar samen te brengen met als doel in contact te komen met een breder publiek wereldwijd.

In El Clásico speelt FC Barcelona dus voor het eerst met een logo van een artiest op het tenue, namelijk die van rapper Drake. De Canadese rapper is de eerste artiest die de 50 miljard streams op Spotify heeft overtroffen en met dit initiatief brengen de club en hoofdsponsor Spotify een ode aan Drake. Het logo van Drake wordt gekenmerkt door een afbeelding van een uil en staat bovendien voor het kledingmerk van Drake: October's Very Own (OVO). Dit logo staat aanstaande zondag in het goud op de FC Barcelona voetbalshirts. Drake zelf heeft een uil op zijn borst getatoeëerd. Ook tijdens de warming-up ter voorbereiding op de wedstrijd tegen Real Madrid dragen de spelers een speciaal warming-up shirt. Op de achterkant van deze voetbalshirts staat namelijk de naam van Drake met rugnummer 50.

FC Barcelona en Spotify sloten afgelopen zomer een deal voor de duur van vier seizoenen. Spotify is de komende vier seizoenen niet alleen op de voetbalshirts van de Catalanaanse voetbalclub te bewonderen, maar is ook naamgever van het stadion van de club (Spotify Camp Nou). Onderdeel van de deal tussen FC Barcelona en Spotify is dat Spotify een paar keer per seizoen plaats maakt voor een logo van een artiest. Wie de volgende artiest wordt, is nog niet bekend.

Juli Guiu, vice president Marketing bij FC Barcelona reageert: ''Onze samenwerking met Spotify is veel meer dan louter een commerciële relatie. Zoals we meermaals gezegd hebben, is het een strategische alliantie waarmee we in twee werelden een emotie op kunnen roepen. We willen de werelden van muziek en voetbal nog meer bij elkaar brengen. Dit initiatief is een voorbeeld van deze wens en de innovatieve geest van onze samenwerking. Voor het eerst in de geschiedenis wordt de naam van de hoofdsponsor vervangen door een internationaal geprezen artiest als Drake, winnaar van 4 Grammy awards en recordhouder in verschillende categorieën. Hij is de eerste artist die meer dan 50 miljard streams op Spotify heeft. Dit initiatief laat zien dat we een uniek platform zijn om fans nieuwe ervaringen te geven, die ons dichter bij hen brengen en tegelijkertijd een nieuw publiek over de hele wereld te bereiken.''

Marc Hazan, Spotify VP Of Partnerships, reageert ook: ''Wij zijn trots op het feit dat het logo van de eerste artiest die meer dan 50 miljard streams heeft op de voetbalshirts staan tijdens één van de grootste wedstrijden van het jaar. Wij hebben altijd gezegd dat wij met dit partnership de samenwerking tussen fans, spelers en artiesten wilden vieren op een wereldwijd podium. Er is natuurlijk geen groter podium dan El Clásico.''

Check hieronder alvast de afbeeldingen van het logo van Drake op de FC Barcelona voetbalshirts. Deze tenues met het logo van Drake kun je helaas nergens bestellen. Ben je op zoek naar andere FC Barcelona voetbalshirts? Check het in NIKE SHOP!  of deze Barcelona fanshop (inclusief officiële bedrukking)

FC Barcelona voetbalshirt Drake