22 oktober 2021

Zijn de Napoli EA7 voetbalshirts toch geproduceerd door Kappa?

Sinds deze zomer prijkt het logo van Emporio Armani op de voetbalshirts van SSC Napoli. Het Italiaanse modemerk verbond zich voor minstens één seizoen als kledingsponsor aan de Italiaanse club en nam het stokje over van Kappa. Het lijkt er echter op dat Kappa op de achtergrond nog steeds een rol speelt in de productie van de SSC Napoli voetbalshirts. Die geruchten waren er al sinds begin dit seizoen, maar deze lijken nu door foto's van Subside Sports te zijn bevestigd. Hierop is namelijk te zien dat het materiaal, de naden en de manier waarop de logo's zijn aangebracht op de nieuwe EA7 Napoli tenues precies hetzelfde zijn als op de Kappa Napoli voetbalshirts van vorig seizoen.

Dit zou betekenen dat de Napoli voetbalshirts 2021-2022 niet door Armani zelf zijn geproduceerd, maar door Kappa en dus alleen in plaats van een Kappa logo een Armani logo op de tenues staat. Dit werd eerder al gezien bij de lancering van de Napoli tenues van dit seizoen, toen een aantal voetbalshirtsliefhebbers opmerkte dat het label aan de binnenkant van de hals precies dezelfde vorm heeft als het label dat Kappa in haar tenues gebruikt. Daarnaast is er van precies hetzelfde materiaal gebruik gemaakt. Zowel de tenues van dit seizoen als van vorig seizoen zijn gemaakt van een combinatie van polyester (91%) en elastaan (9%). Ook de structuur van het materiaal is hetzelfde. Dit is te zien aan de dunne verticale lijnen op de body van het tenue. Ook de mouwen van de Napoli tenues van Kappa en EA7 hebben eenzelfde structuur. Deze bevatten namelijk allebei dunne meshgaatjes. Dit duidt er op dat de EA7 voetbalshirts van SSC Napoli eigenlijk door Kappa zijn geproduceerd of minstens in dezelfde fabriek. De deal tussen Armani en SSC Napoli was pas rijkelijk laat rond, waardoor Armani te weinig tijd had om de Napoli voetbalshirts te ontwerpen en produceren en men dus de hulp heeft ingeroepen van Kappa. Vooralsnog hebben EA7 en Napoli een contract getekend voor één seizoen. Wanneer Armani ook volgend seizoen kledingsponsor is van Napoli zijn de tenues voor volgend seizoen al ontworpen en gaan deze begin 2022 in productie. Het is echter de vraag of EA7 ook volgend seizoen nog op de voetbalshirts van ''Gli Azzurri'' staat. Volgens Italiaanse media wil de club de productie van de tenues het liefst zelf in handen nemen.

Wat overigens wel opmerkelijk is, is dat de Napoli voetbalshirts 2021-2022 van EA7 duurder zijn dan de Kappa voetbalshirts. De prijs van de voetbalshirts is dit seizoen € 125,-, terwijl de Kappa voetbalshirts vorig seizoen € 90,- waren en dus dezelfde kwaliteit hadden. Het verschil betaal je natuurlijk voor het dragen van het merk Armani. 

De EA7 Napoli Armani voetbalshirts 2021-2022 worden alleen verkocht in de officiële Napoli fanshop. Ben je op zoek naar andere Napoli (retro) voetbalshirts? Check het in deze Napoli shop of deze winkel!

Napoli-voetbalshirts-Amani-Kappa

Overeenkomsten Napoli voetbalshirts EA7 en Kappa

Napoli voetbalshirts Armani en Kappa