17 november 2021

Wedstrijdbal Euro 2022 vrouwenvoetbal Nike

Nike en de UEFA hebben deze week de officiële wedstrijdbal gelanceerd voor het EK vrouwenvoetbal 2022. Met deze voetbal spelen de de zestien Europese landen tijdens het Europees kampioenschap vrouwenvoetbal, dat van 6 juli tot 31 juli 2022 plaatsvindt in Engeland. Nike is de official supplier van de officiële wedstrijdbal voor het vrouwen EK. Het Amerikaanse sportmerk en Nike tekenden in 2019 een deal voor zeven seizoenen, wat betekent dat de swoosh van Nike tot en met de zomer van 2026 de bal versiert.

Kenmerken officiële voetbal EK vrouwen 2022

De EK 2022 EK vrouwenvoetbal 2022 is geheel in stijl van de kleuren van het logo van Euro 2022. De basiskleur van de Nike voetbal is wit en verder bevat de bal een design van roze, paarse en lichtblauwe golven. Dit zijn de kleuren van het Euro 2022 logo. Deze kleuren lopen geleidelijk in elkaar over. Deze roze/lichtblauwe/paarse golven worden geflankeerd door dunnere zilveren golven. Tussen deze golven is een cirkel verwerkt met daarin het logo van Euro 2022. Op de bal staat verder ook de swoosh van Nike. De bal is uitgerust met een design van speciale groeven. Dit is kenmerkend voor het Nike Flight template. Dit template gebruikt het Amerikaanse merk voor alle officiële wedstrijdballen, bijvoorbeeld ook voor de recent gelanceerde Premier League winter voetbal 2021-2022.  Deze technologie van de groeven wordt de Nike Aerowsculpt technologie genoemd.

Deze technologie komt tot uiting in de groeven die in de bal verwerkt zijn. De voorgevormde groeven van de Nike Aerowsculpt technologie verstoren de luchtstroom rondom de bal, met als gevolg dat de bal minder weerstand heeft en een stabielere vlucht. Hierdoor heeft de bal in termen van aerodynamica een 30% betrouwbaardere vlucht dan de vorige editie van de officiële Nike voetbal. Verder zijn de graphics op de voetbal aangebracht met een 3D geprint inkt. Ook dit heeft een positieve uitwerking op de vlucht van de bal. Bovendien verbetert het het contact met schoenen. De nieuwe officiële Premier League winter voetbal is daarnaast weer voorzien van een extra laagje, welke de Nike All Conditions Control (ACC) technologie genoemd wordt. Deze technologie zorgt ervoor dat de bal zowel in natte als in droge weersomstandigheden dezelfde kenmerken/vlucht heeft. De bal bestaat verder uit vier gecombineerde panels, welke zorgen voor een grotere ‘’sweet spot.’’ Hierdoor kun je de bal nog krachtiger schieten.

We hebben ook nog een reactie van Nadine Kessler, manager vrouwenvoetbal bij de UEFA: ''We zijn verheugd om zo'n prestigieus en wereldwijd merk als Nike te hebben, dat zich inzet voor gelijkheid binnen de sport en bekend staat om een sterke focus op vrouwelijke atleten over de hele wereld. De campagne #WePlayStrong geeft daarnaast een krachtig signaal af naar het feit dat vrouwenvoetbal niet alleen op haar eigen verdiensten wordt beoordeeld, maar ook kijkt naar belangrijke mijlpalen buiten het veld.''

Euro 2022 wedstrijdbal bestellen

De Nike Flight Euro 2022 wedstrijdbal kun je vanaf medio januari bestellen in de onderstaande winkels. De bal waarmee de 16 landen ook daadwerkelijk spelen, heeft een prijs van € 139,95, maar goedkopere versies bestel je al vanaf € 24,95. Check in de onderstaande winkels ook andere officiële Nike voetballen.

Bestel deze Nike voetbal in deze SHOP

of deze winkel!

Euro 2022 wedstrijdbal EK vrouwenvoetbal

Officiële wedstrijdbal Euro 2022