Verenigde Arabische Emiraten voetbalshirts 2019-2020

De voetbalbond van de Verenigde Arabische Emiraten heeft in samenwerking met kledingsponsor adidas de nieuwe voetbalshirts voor 2019-2020 bekend gemaakt. In deze tenues speelt het nationale voetbalelftal van de Verenigde Arabische Emiraten de wedstrijden in de Azië Cup van 2019. Dit toernooi vindt deze maand in eigen land plaats. In de poulefase van het toernooi neemt de VAE het op tegen Thailand, India en Bahrein in poule A. Adidas en de bond lanceerden zowel het nieuwe thuisshirt als uitshirt. We bespreken ze natuurlijk allebei!

Verenigde Arabische Emiraten thuisshirt 2019-2020

Beide voetbalshirts van de Verenigde Arabische Emiraten hebben een bekend template. Beide shirts zijn namelijk geïnspireerd door voetbalshirts die we al tijdens het WK van 2018 in Rusland zagen. Het nieuwe thuisshirt van de Verenigde Arabische Emiraten heeft hetzelfde design als het Duitsland uitshirt van 2018-2019. Dit shirt bevat een all-over print van ruiten en diagonale lijnen. Het shirt heeft alleen een andere kleur en andere logo’s dan het uitshirt van Die Mannschaft. Het uitshirt van de Verenigde Arabische Emiraten is namelijk wit met rode accenten en het Duitsland uitshirt is groen met witte details. De rode elementen zijn te vinden in de v-hals en een band aan de onderkant van de mouwen. Ook de drie adidas strepen op de mouwen en schouders zijn rood. Op de borst staan de logo’s van de voetbalbond (de UAE FA) en adidas. Het thuistenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten rode adidas stripes. De kousen zijn wit met aan de bovenkant een rode band met daarin witte adidas strepen.

Verenigde Arabische Emiraten uitshirt 2019-2020

Het uitshirt van de Verenigde Arabische Emiraten heeft hetzelfde template als het Spanje uitshirt van 2018-2019. Ook dit shirt bevat een all-over print van ruiten. In deze toelopende ruiten zijn dunne, verticale strepen verwerkt. Waar het Spanje uitshirt overwegend wit is, is het uitshirt van de VAE groen. De toelopende v-hals is een combinatie van groen en wit en de drie adidas strepen over de mouwen zijn wit. De mouwen worden afgesloten door een rood/groene bies en de logo’s van de bond en adi staan op dezelfde plek als op het thuisshirt. Het uittenue wordt compleet gemaakt door een donker broekje met aan de zijkanten groene adidas strepen. De kousen hebben ook deze kleurencombinatie.

De nieuwe voetbalshirts van de Verenigde Arabische Emiraten kan je vooralsnog nergens in Europa bestellen. Ben je op zoek naar een t-shirt of voetbalshirt van een aan de Azië Cup deelnemend land? Bestel het exclusief in deze winkel!