15 februari 2017

Under Armour mogelijk nieuwe kledingsponsor Real Madrid na 2020

De geruchtenmachine in Spanje is in volle gang! Volgens de Spaanse sportkrant Marca is Under Armour in de race om de nieuwe kledingsponsor van Real Madrid te worden. Volgens de Spaanse krant zijn Real Madrid en het Amerikaanse sportmerk al in onderhandeling en is het merk bereid een bedrag van maar liefst € 150 miljoen per jaar naar de club over te maken. Adidas is sinds 1998 kledingsponsor van ''Los Blancos'' en beide partijen hebben in principe een deal tot en met 2019-2020. Om deze reden lijkt het onwaarschijnlijk dat Under Armour vóór 2019-2020 de tenues en trainingskleding van de Spaanse Champions League winnaar zal gaan verzorgen. Na 2020 ligt alles open, al kan het ook een onderhandelingsstrategie van Real Madrid zijn zodat adidas (misschien) bereid is het jaarlijkse bedrag te verhogen. Vooralsnog lijkt het er op dat het Duitse sportmerk alle prioriteit krijgt van de Madrilenen.

Momenteel is Under Armour onder andere kledingsponsor van clubs als Tottenham Hotspur, Southampton, Aston Villa, AZ en FC Sankt Pauli. Wanneer het merk daadwerkelijk bereid is een bedrag van € 150 miljoen per jaar aan Real Madrid te betalen, betekent dit een wereldwijd record. Momenteel staat de deal tussen Nike en Barcelona op 1. Het Amerikaanse sportmerk maakt naar verluid jaarlijks een bedrag van ongeveer € 120 miljoen naar de Spaanse club over. 

Door de geruchten zijn er direct designers aan de slag gegaan met het ontwerpen van concept voetbalshirts van Real Madrid. Check hieronder een afbeelding van designer XZTALS, welke een strak Real Madrid shirt van Under Armour heeft ontworpen met paarse details in de crew neck en bies en de logo's van Under Armour en Fly Emirates. Vooralsnog gaan we er vanuit dat Real Madrid en adidas het contract tot 2020 uitdienen! Zodra er meer nieuws is of er nieuwe geruchten zijn, laten we dat direct weten.

Geïnteresseerd in het Real Madrid shirt van adidas? Check deze in de officiële Real SHOP! 

of deze Real Madrid SHOP 

Real -madrid -under -armour -shirt