UEFA Europa League wedstrijdbal 2020-2021

De officiële Europa League wedstrijdbal voor 2020-2021 is vandaag officieel gelanceerd door official supplier Molten en de UEFA. Met deze bal spelen de 48 teams tijdens de groepsfase van het tweede toernooi van Europa. Deze bal wordt bovendien in de knockoutfase van de Europa League gebruikt. Het Japanse sportmerk Molten is ook dit jaar weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de Europa League. Molten Coroporation is gevestigd in Hiroshima en is sinds 2018 official supplier van de Europa League bal. Het contract met de UEFA loopt nog tot de zomer van 2021. Het merk verzorgt ook de officiële wedstrijdbal van de Aziatische Champions League.

De UEFA Europa League 2020-2021 wedstrijdbal is weer volledig wit en wordt gekenmerkt door de oranje golven over de bal. Deze golven bevatten een graphic print en zijn geïnspireerd door de omlijning van het logo en de merkidentiteit van de UEFA Europa League. Op de bal doorkruisen twee golven zich en dit verwijst naar de teams die in het toernooi tegen elkaar strijden. Een aantal van de zeshoekige panels van de bal bevat bovendien een design van dunne horizontale en diagonale oranje strepen. Verder zijn ook de logo's van de Europa League en het Japanse sportmerk vertegenwoordigd.

De officiële wedstrijdbal voldoet uiteraard aan alle eisen die de FIFA stelt aan een voetbal. De bal bevat dezelfde kenmerken als de Vataggio 5000 en heeft de volgende specifieke kenmerken:

  1. ACENTEC structuur: De Europa League voetbal 2020-2021 is thermisch gebonden en de panels zijn zonder naden aan elkaar gelijmd. Dit resulteert in een uniform en glad oppervlak en zorgt er bovendien voor dat de bal minder water opneemt. De bal heeft bij alle weersomstandigheden dezelfde kenmerken.

  2. Verbeterde vluchtstabiliteit: Het oppervlak en de structuur van de voetbal zorgen voor een verbeterde vlucht van de bal, waardoor spelers nog betrouwbaarder kunnen schieten en passen.

  3. De bal bevat bovendien een nieuw ventiel, wat 40% minder frictie veroorzaakt als de je de bal oppompt. Hierdoor is de bal beter bestand tegen schade.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe officiële wedstrijdbal voor de Europa League wedstrijden in 2020-2021. Deze voetbal kun je vanaf deze maand bestellen in deze SHOP! 

UEFA Europa League wedstrijdbal 2020-2021