9 september 2016

Adidas en UEFA presenteren nieuwe Europa League voetbal voor 2016-2017

En ook de nieuwe Europa League voetbal voor 2016-2017 is inmiddels bekend gemaakt door Adidas. Met deze voetbal spelen onder andere Ajax, Feyenoord en AZ tijdens de groepsfase van de Europa League. De nieuwe bal van Adidas maakte haar debuut reeds in de play-offs van het toernooi. Nu is de nieuwe voetbal door Adidas ook officieel bekend gemaakt. We bespreken hieronder kort het design van de nieuwe bal, waarmee de 48 teams tijdens de groepsfase van het toernooi zullen spelen.

Europa League Adidas voetbal 2016-2017

De nieuwe Adidas Europa League bal voor 2016-2017 is overwegend wit en bevat prints van boomerang achtige figuren over de bal. Deze figuren zijn gebaseerd op het logo van het toernooi en herbergen de kleuren rood, navy blauw en wit. Ook vorig seizoen had de bal dit design. Echter roen waren de kleuren van de ''boomerang'' oranje, geel en zwart. Verder is de nieuwe bal uitgerust met de logo's van Adidas en de Europa League. Vorig seizoen introduceerden Adidas en de UEFA een geheel nieuw logo voor het toernooi, welke de beker van het toernooi in het grijs bevat met daaromheen een oranje cirkel en daaronder de tekst: UEFA Europa League.

Uiteraard is de nieuwste bal voor het tweede toernooi van Europa uitgerust met de nieuwste technieken door Adidas. Het meest karakteristieke aan de officiële voetballen van Adidas zijn de kenmerken met betrekking tot de vlucht van de bal. De bal lijkt sneller dan ooit te voren en minder te fladderen dan voorgaande ballen van Adidas. De reden hiervan is dat de Europa League voetbal voor 2016-2017 uit slechts zes panels bestaat. Bovendien zijn er verbeteringen doorgevoerd met betrekking tot de grip, het baloppervlak en de zichtbaarheid van de bal. De nieuwe voetbal heeft dus een perfecte vlucht, nauwkeurigheid en controle. Check hieronder de foto's van de nieuwe Europa League voetbal voor 2016-2017! Check ook de nieuwste Champions League voetbal van Adidas voor 2016-2017. 

Adidas Europa League voetbal 2016-2017 kopen

Wil jij net als Ajax, Feyenoord en AZ met de officiële Adidas Europa League voetbal voor 2016-2017 spelen? Dat kan! De bal is beschikbaar in verschillende prijsklassen. Zo scoor je officiële Adidas wedstrijdbal voor een prijs van € 139,95, terwijl de trainingsbal een prijs heeft van € 34,95 en de goedkope variant, de CAPITANO voetbal heeft een prijs van slechts € 19,95! Voor ieders wat wils dus! Check de nieuwe voetballen van Adidas in de onderstaande shops!

Koop de nieuwste ADIDAS CL voetbal exclusief in deze SHOP!

of deze STORE

Adidas -Europa -League -voetbal -2016-2017