18 september 2015

Nieuwe Europa League badge op voetbalshirts 2015-2018

De nieuwe Europa League badges voor de voetbalshirts van de clubs die Europa League spelen zijn officieel bekend gemaakt tijdens de eerste Europa League wedstrijden in de groepsfase. De badge is namelijk veranderd. Deze badge zal niet alleen als officiële badge voor de voetbalshirts van Europa League teams dienen gedurende het seizoen 2015-2016, maar ook tijdens 2016-2017 en 2017-2018. De lancering van de nieuwe Europa League badge volgt op de bekendmaking van het nieuwe Europa League logo, dat de UEFA eind augustus bekend maakte.

In een statement eind december liet de UEFA weten dat het nieuwe Europa League logo is geïnspireerd door de sterke band tussen spelers en fans, die de diversiteit en emotie van de Europa League beleven in het stadion of tijdens het dagelijkse leven. Saamhorigheid staat vooral centraal in het nieuwe logo. Dit wordt in het nieuwe logo gesymboliseerd door de zogenaamde oranje ''energy wave'', die rondom de afbeelding van de Cup van de Europa League loopt in het logo. De Cup is in het logo licht grijs/zwart. Deze ''energy wave'' is bovendien een symbool voor de positieve energie die iedereen krijgt tijdens speciale momenten in wedstrijden. Het staat ook voor het succes dat behaald wordt door de collectieve spirit van spelers en fans om samen Europees succes te halen. Onder het nieuwe logo staat de naam van de UEFA en de Europa League. De nieuwe badge op de Europa League voetbalshirts heeft ook dit design. De zogenaamde ''energy wave loopt rondom de zijkanten van de badge. De afbeelding van de Europa League beker is in het logo wit en verder is de badge donker grijs/zwart. Voorgaande seizoenen was de Europa League badge nog overwegend geel met een oranje omranding en een rode afbeelding van de Europa League beker. Dit zal de komende drie seizoenen dus veranderen in de grijze badge met gele energy wave en een witte Cup. Deze Europa League badge staat op de rechter mouw van alle Europa League teams gedurende de periode 2015-2018. De andere mouw bevat de respect badge. Deze badge wordt komt ook terug op alle Champions League voetbalshirts dit seizoen. Check daarover hier meer informatie.

Of de Europa League badges ergens officieel te koop zijn is helaas nog niet bekend. Mocht dit wel het geval zijn, dan zullen wij daarover uiteraard informeren. Alle Europa League voetbalshirts kan je vanaf nu kopen in de online shop van Subside Sports of de online shop van Unitsportstore.

Heb je een mening over de nieuwe Europa League badge? Deel het hieronder!

Europa -league -badges -2015-2016

Europa -League -logo -s

Bron foto's: UEFA