Three nieuwe shirtsponsor Chelsea vanaf 2020-2021

Chelsea heeft vanaf het seizoen 2020-2021 een nieuwe hoofdsponsor. Vanaf komend seizoen staat Three (3) op het midden van de voetbalshirts van The Blues. De Londenaren en het telecommunicatiebedrijf tekenden een contract voor de duur van drie seizoenen. Three wordt niet alleen de shirtsponsor van het eerste elftal, maar ook van het vrouwenelftal en alle jeugdelftallen. Het contract met Three betekent ook direct dat de huidige shirtsponsor, Yokohama Tyres, vanaf komend seizoen niet meer op de tenues van Chelsea staan. De bandenfabrikant was sinds 2015 hoofdsponsor van de club en blijft nog wel als sponsor/partner aan de club verbonden.

Three wordt niet alleen de shirtsponsor van Chelsea, maar zal ook Stamford Bridge voorzien van een nieuw 5G netwerk in het eerste jaar van het partnership. Chelsea en de nieuwe hoofdsponsor hebben geen financiële details naar buiten gebracht met betrekking tot de deal. Three is overigens ook de hoofdsponsor van de Ierse voetbalbond.

Beide partijen brachten wel een statement naar buiten. Guy Laurence, algemeen directeur bij Chelsea reageert: ''Mobiele technologie heeft een revolutionaire verandering aangebracht in hoe voetbalclubs en supporters met elkaar interacteren. Om deze reden is het een logische stap om in zee te gaan met Three. Wij hebben meer dan 100 miljoen op social media en onze officiële app (The 5th Stand) is meer dan 4 miljoen keer gedownload. We streamen de wedstrijden van ons vrouwenelftal en onze jeugd live en op de app zenden we ook de reacties en samenvatting van ons eerste elftal uit. Voor onze fans is dit het perfecte platform, zeker gezien de technologie zich de komende jaren ook nog zal gaan ontwikkelen. Three zit op de eerste rij als het om deze technologieën gaat en het uitollen van 5G newerken. Dit brengt hoe dan ook de ervaring van onze supporters komende seizoenen op een nog hoger niveau. Met Three hebben we bovendien een partner gevonden, die onze passie voor innovatie deelt.''

Ook Dave Dyson, CEO van Three UK, reageert verheugd: ''Chelsea is de perfecte match voor Three. We delen dezelfde waarden en willen net als Chelsea altijd winnen. Dit is een perfect begin van 2020. We zijn bezig met het ontwikkelen van het snelste 5G netwerk van het Verenigd Koninkrijk en Chelsea is bezig met het bouwen van het beste team! Voor ons is het belangrijk dat het sponsorship niet alleen betrekking heeft op het eerste elftal, maar ook op de damesafdeling en de jeugd. Three heeft genoeg 5G spectrum om als één van de top 10 merken van de gezien te worden en de klanten de beste 5G service voor te schotelen. We willen het team zijn die zorgen voor nog meer winnaarsmentaliteit de komende jaren.''

Het contract met Yokohoma Tyres loopt officieel af op 30 juni 2020. We verwachten dus dat alle nieuwe Chelsea voetbalshirts voor 2020-2021 medio juli officieel gelanceerd worden door Nike en de club. Nike is ook komend seizoen nog de kledingsponsor van de Londenaren. Deze functie heeft het Amerikaanse sportmerk sinds de zomer van 2017. Beide partijen hebben nog een contract tot de zomer van 2032. 

Op zoek naar het nieuwste voetbalshirt van Chelsea? Bestel het altijd in deze winkel!