12 juli 2019

Steaua Boekarest voetbalshirts 2019-2020

Steaua Boekarest of FCSB heeft in samenwerking met kledingsponsor Nike het nieuwe thuisshirt voor 2019-2020 uitgebracht. In dit nieuwe tenue speelt de Roemeense club de wedstrijden in de Roemeense competitie (Liga 1), beker en Europa League gedurende 2019-2020. De club uit de hoofdstad van Roemenië eindigde afgelopen seizoen op een tweede plek in de Roemeense competitie.

FCSB thuisshirt 2019-2020

Het nieuwe FCSB voetbalshirt voor 2019-2020 heeft een apart design. Het tenue wordt gekenmerkt door een all-over camouflage print in verschillende tinten rood. Het aparte aan dit camouflagepatroon is dat deze gepixeld is. Deze print is een ode aan de geschiedenis van Steaua als club van het Roemeense leger. De club geeft zelf aan dat het ook een verwijzing is naar de ‘’Red Giant.’’ Dit is een opvallende ster in de laatste fase van zijn evolutie en staat symbool voor de volwassenheid en het potentieel van FCSB. Het is overigens opvallend dat de club een ode brengt aan het leger, omdat de club in de clinch ligt met het Roemeense leger over het merk ‘’Steaua Boekarest.’’ Het leger claimt een eigen team te hebben met de naam CSA Steaua. Dit is dan ook de reden dat Steaua Boekarest haar naam heeft veranderd in FCSB. Het nieuwe tenue van Steaua Boekarest heeft verder alle kenmerken van het Vapor template van Nike. Het tenue bevat een diagonale hals, die naar het midden recht loopt. Deze is blauw. De swoosh van Nike staat in het geel op de rechterborst en de andere borst bevat het embleem van FCSB. Boven het logo staan twee sterren, welke verwijzen naar de 26 kampioenschappen van de club. Per tien kampioenschappen mag er een ster aan het logo worden toegevoegd. Op het midden van het tenue staat sponsor City Insurance en het thuistenue wordt compleet gemaakt door een rood broekje en blauwe kousen.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe FCSB tenue, dat vanaf nu gedragen wordt door spelers als Alibec, Man, Gnohéré, Pintilii, Morutan en nog meer spelers. Helaas kun je deze tenues vooralsnog alleen in de clubshop bestellen. Ben je op zoek naar een ander voetbalshirt voor 2019-2020? Check het in deze winkel! 

Steaua Boekarest voetbalshirt