Stade de Reims brengt ode aan Real Madrid met nieuw 3e shirt voor 2018-2019

De Franse club Stade De Reims heeft vandaag een nieuw 3e shirt of alternatief uitshirt gelanceerd. Dit shirt wordt gedragen in een aantal uitwedstrijden in de Franse competitie en Franse beker gedurende 2018-2019. Het nieuwe tenue heeft een speciale betekenis. Het tenue is namelijk een ode aan Real Madrid! In 2019 is het 60 jaar geleden dat de club de Europa Cup I finale speelde teen Los Blancos. In het Neckarstadion in Stuttgart won Real van Stade de Reims door doelpunten van Mateos en Di Stefano.

Stade De Reims was in de jaren '50 en '60 één van de beste voetbalclubs wereldwijd en de club heeft nog steeds een speciale band met de voormalige vijand, Real Madrid. De club speelde ook in 1956 al een Europa Cup I finale tegen de Koninklijke en ook deze finale werd verloren (3-4). In 1956 speelden beide clubs overigens een oefenwedstrijd tegen elkaar, omdat de eerste finale tussen beide clubs destijds zestig jaar geleden was. Het nieuwe Stade De Reims 3e shirt heeft dezelfde kleuren als het voetbalshirt van Real Madrid in de jaren '50. Het tenue is overwegend wit met paarse accenten. Deze paarse details komen terug in de taping aan de zijkanten van het voetbalshirt, in de bies aan de onderkant van de mouwen en in de retro polo kraag van het tenue. Ook de logo's van kledingsponsor Hungaria, de club en sponsor Reims Village op het tenue zijn goud. In de strip aan de zijkanten van het voetbalshirt is een verwijzing naar de finale van 1959 aangebracht. Hier staat namelijk de tekst: ''Stuttgart 1959'' met daaronder de Franse tricolore. Het nieuwe tenue van Stade de Reims wordt compleet gemaakt door een wit broekje met aan de zijkanten een paarse strip. Dit is ook weer de kleurencombinatie van de voetbalkousen van het nieuwe derde tenue. Stade De Reims draag dit tenue voor het eerst in de uitwedstrijd tegen Stade Rennes. Na afloop van de wedstrijd kunnen de spelers van Stade de Reims direct aanschuiven voor El Clasico. Zondag neemt Real het namelijk op tegen Barcelona.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Stade De Reims voetbalshirts. Helaas kan je de Stade De Reims voetbalshirts van Hungaria alleen bestellen in de clubshop van de Franse club. Check andere Ligue 1 voetbalshirts in deze winkel

of deze SHOP!