Spotify shirtsponsor van FC Barcelona vanaf 2022-2023

Spotify wordt vanaf het seizoen 2022-2023 de nieuwe shirtsponsor van FC Barcelona. Beide partijen tekenden een contract voor de duur van vier seizoenen, wat betekent dat de muziek streamingsdienst in ieder geval tot en met het seizoen 2025-2026 op de tenues van de Spaanse topclub staat. Dit betekent ook dat men afscheid neemt van Rakuten, dat sinds 2017 de shirtsponsor van FC Barcelona was.  Met het contract tussen FC Barcelona en Spotify zou een bedrag van zo'n 60 tot 70 miljoen per jaar gemoeid zijn. Spotify is pas de vijfde shirtsponsor in de historie van FC Barcelona. Tot 2007 droeg men helemaal geen sponsor op het tenue. Daarna vervulden achtereenvolgens Unicef, Qatar Foundation, Qatar Airways en Rakuten deze functie. 

Het logo van Rakuten komt vanaf 2022-2023 niet alleen op de voetbalshirts van het mannenteam te staan, maar ook op de voetbalshirts van de FC Barcelona Femini, het vrouwenelftal van FC Barcelona en alle jeugdelftallen van de club. Ook de FC Barcelona trainingspakken en trainingskleding bevatten vanaf komend seizoen het logo van Spotify bevatten. Een ander onderdeel van het contract is dat het stadion van FC Barcelona, Camp Nou, de naam van de muziekstreamingsdienst gaat dragen. Vanaf 2022-2023 is de naam van het stadion namelijk: Spotify Camp Nou.  Het contract inzake de naamrechten voor het stadion van FC Barcelona betreft een lange termijn contract, die langer loopt dan de shirtsponsoring. Dit contract wordt ook voortgezet tijdens de herontwikkeling van Camp Nou, dat onderdeel is van het Espai Barça project. Dit project heeft als doel om de faciliteiten en de omgeving van de club te veranderen in een nieuwe entertainment ervaring van wereldniveau, die perfect past bij de stad.

De samenwerking tussen FC Barcelona en Spotify is een primeur voor beide partijen om de werelden van muziek en voetbal samen te brengen. Hiermee wordt zowel aan de spelers als artiesten een nieuw podium geboden in het Spotify Camp Nou Stadium en kunnen er mogelijkheden gecreëerd worden om de spelers en artiesten in contact te brengen met fans over de hele wereld. Vanaf de ingang van het contract zullen er ook promotionele activiteiten van artiesten in Camp Nou plaats vinden, om deze een podium te bieden en kennis te maken met het wereldwijde tv-publiek van FC Barcelona. Beide partijen gaan bovendien proactief op zoek naar partners die de waarden en filosofie van Spotify en FC Barcelona delen.

FC Barcelona president, Joan Laporta, reageert verheugd op de deal: ''We zijn erg trots op deze baanbrekende samenwerking met een wereldberoemde organisatie als Spotify. Deze samenwerking stelt ons in staat om als club nog beter in contact met onze fans te komen en hen het gevoel te geven nog meer deel uit te maken van de Barcelona familie, door middel van unieke ervaringen. Door het combineren van voetbal en entertainment kunnen we een nog groter publiek wereldwijd bereiken. Deze samenwerking benadrukt ook het innovatieve karakter en het altijd streven naar het beste, wat FC Barcelona een unieke club in de wereld gemaakt heeft.'' 

Ook Alex Norström, Chief Freemium Business Officer bij Sportify, reageert: ''Ons kun je niet blijer maken dan deze samenwerking met FC Barcelona, die de werelden van muziek en voetbal samenbrengt. Vanaf juli biedt ons partnership een wereldwijd podium aan artiesten, spelers en fans in het Spotify Camp Nou Stadium. We gebruiken onze marketinginvesteringen altijd om artiesten te ondersteunen en deze samenwerking brengt dit doel naar een nog hoger niveau. We zijn verheugd om nieuwe kansen te creëren en in contact te komen met de wereldwijde fanbase van FC Barcelona. De missie van Spotify is om alles uit het potentieel van menselijke creativiteit te halen, artiesten te ondersteunen om van kunst te leven en in verbinding te staan met de fans. We geloven dat deze samenwerking veel kansen creëert om deze missie op een unieke, fantasierijke en impactvolle manier te verwezenlijken.''

Volgens verschillende Spaanse media krijgt FC Barcelona vanaf komend seizoen ook een nieuwe mouwsponsor. Dit betekent dat men bij de club ook afscheid neemt van BEKO. De Turkse consumentenelektronicafabrikant stond sinds 2015 op de linkermouw van het FC Barcelona tenue. Volgens verschillende Spaanse kranten heeft FC Barcelona een contract getekend met Polkadot en staat het logo van het cryptobedrijf de komende vijf seizoenen op de mouwen van de FC Barcelona voetbalshirts. Nike is in 2022-2023 in ieder geval nog steeds de kledingsponsor van de Blaugranas. Deze functie heeft het Amerikaanse sportmerk sinds 1998 en het contract tussen beide partijen loopt in ieder geval nog tot de zomer van 2028. Het FC Barcelona thuisshirt 2022-2023 betreft het eerste voetbalshirt waarop het logo van Spotify komt te staan. Dit voetbalshirt wordt medio mei/juni 2022 officieel gelanceerd door de club en Nike. 

Ben je op zoek naar een FC Barcelona voetbalshirt? Check het in deze fanshop of de NIKE SHOP! 

Alle shirtsponsors FC Barcelona

Periode Shirtsponsor
2007-2011 UNICEF
2011-2013 Qatar Foundation
2013-2017 Qatar Airways
2017-2022 Rakuten
2022-2026 Spotify

Spotify shirtsponsor FC Barcelona vanaf 2022-2023