FC Barcelona thuisshirt 2022-2023

Het nieuwe FC Barcelona thuisshirt 2022-2023 is door de club en kledingsponsor Nike officieel gelanceerd met het motto: ''THE FLAME LIVES ON.'' In het tenue speelt FC Barcelona de Champions League, La Liga en Copa del Rey thuiswedstrijden in Camp Nou gedurende 2022-2023. Nike is opnieuw verantwoordelijk voor het design en de productie van de FC Barcelona voetbalshirts. Deze functie heeft het Amerikaanse sportmerk sinds 1998 en het contract loopt nog tot 2028. Vanaf dit seizoen heeft de club wel een nieuwe shirtsponsor!

De inspiratie

Het nieuwe FC Barcelona thuisshirt is een eerbetoon aan de Olympische Spelen, die 30 jaar geleden (in 1992) in de stad georganiseerd werden. Met de organisatie van het mondiale toernooi maakte de stad een enorme sprong voorwaarts, zonder haar eigen identiteit te verliezen. De Olympische Spelen brachten sociale, culturele en stedelijke veranderingen teweeg voor de inwoners van Barcelona. In de voorbereiding op het evenement werd Port Olimpic aangelegd en de Villa Olimpica gebouwd. Daarnaast ontstonden er iconische monumenten, zoals de Palau Sant Jordi, de Torre de Collserola en de communicatietoren Montjuïc in Santiago Calatrava. De Olympische geest overspoelde de straten van Barcelona met een gevoel van trots, die tot de dag van vandaag voortduurt. Momenteel ondervindt FC Barcelona ook een grote transformatie en daarom is in samenwerking met Nike besloten om voort te bouwen op de Olympische geest!

Het design

Het FC Barcelona thuisshirt 2022-2023 roept de Olympische geest op die 30 jaar geleden in de stad is gecreëerd. Het FC Barcelona thuisshirt 2022-2023 wordt weer gekenmerkt door de verticale blauwe en rode banen, maar komend seizoen zijn er ook twee donkerblauwe banen op de voorkant van het voetbalshirt toegevoegd. Ook de mouwen en de bovenkant van de ronde hals zijn donkerblauw. De verticale banen zijn uitgerust met een glimmende print van geometrische vormen. Deze blokken symboliseren de creatie van nieuwe ruimtes, de nieuwe verbindingen met de zee. 

De logo's staan op de gebruikelijke plekken. De rechterborst bevat de swoosh van Nike in het goud. Ook dit detail verwijst naar de gouden medailles van de Olympische Spelen van 1992. De andere borst bevat de badge van de club en op het midden van het voetbalshirt prijkt het logo van de nieuwe shirtsponsor van de Catalanen: Spotify. De online streamingsdienst vervangt Rakuten vanaf dit seizoen. Beide partijen tekenden een contract voor de duur van vier seizoenen, wat betekent dat Spotify in ieder geval tot en met het seizoen 2025-2026 op de FC Barcelona tenues blijft staan. Ook op de achterzijde van het Barcelona thuisshirt prijkt een nieuw logo, namelijk dat van UNHCR/ACNUR. Dit betreft het logo van United Nations High Commissioner for Refugees) en is de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties.

Het FC Barcelona thuistenue wordt compleet gemaakt door een donkerblauw voetbalbroekje. De rechterpijp bevat het FC Barcelona logo en de andere pijp de swoosh van Nike in het goud. De kousen van FC Barcelona thuistenue zijn donkerblauw en bevatten aan de bovenkant een subtiele blauwe en rode lijn. Op de kousen is de swoosh van Nike ook goud en daarboven prijkt de geuzennaam van de supporters van de club: CULERS.

De technologieën

De FC Barcelona tenues zijn ook dit seizoen weer uitgerust met de nieuwste performance technologieën van Nike. De authentic voetbalshirts bevatten de Nike Dry Fit Adv. technologie en de replica/stadium voetbalshirts de Dry Fit technologie. Deze technologieën zijn in de stof van de voetbalshirts (100% polyester) verwerkt en zorgen ervoor dat vocht en zweet naar de buitenkant van de tenues getransporteerd worden. Bovendien heeft het een ventilerend effect. De authentic voetbalshirts vallen daarnaast getailleerder, zijn lichter en bovendien uitgerust met extra ventilatiezones.

Barcelona voetbalshirt bestellen

Het FC Barcelona thuisshirt 2022-2023 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande webshops.  Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) zijn de stadium voetbalshirts € 89,95 en de match voetbalshirts € 139,95. Voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) zijn de voetbalshirts € 69,95. De broekjes bestel je vanaf € 34,95 en de kousen zijn € 17,95. In de onderstaande winkels vind je ook nog de FC Barcelona tenues van dit seizoen en kun je deze laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt.

Bestel je FC Barcelona tenue altijd in deze Barcelona fanshop (inclusief officiële bedrukking)

of officiële NIKE SHOP!

of deze fanshop!

 FC Barcelona thuisshirt 2022-2023

FC Barcelona thuisshirt 2022-2023

FC Barcelona thuistenue 2022-2023

 

FC Barcelona thuisshirt 2022-2023