1 augustus 2022

Spezia Calcio voetbalshirts 2022-2023

De Italiaanse voetbalclub Spezia Calcio en kledingsponsor Acerbis hebben vandaag de nieuwe Spezia Calcio voetbalshirts 2022-2023 gepresenteerd. In deze tenues speelt de Italiaanse club de Serie A en Coppa Italia wedstijden gedurende het seizoen 2022-2023. Spezia Calcio eindigde vorig seizoen op de zestiende plek in de Italiaanse competitie. Ook dit jaar is Acerbis weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de Spezia voetbalshirts. Het Italiaanse sportmerk is sinds medio 2015 de kledingsponsor van ''Aquilotti''.

Spezia Calcio thuisshirt 2022-2023

Het Spezia Calcio thuisshirt 2022-2023 is wit met zwarte accenten. De zwarte accenten zijn op alle plekken maar deels doorgevoerd. De overlappende v-hals is voor de helft zwart en voor de helft wit. Hetzelfde geldt voor de band aan de onderkant van het tenue en de band aan de onderkant van de mouwen. Het logo van Acerbis staat onder de hals en op de mouwen. De rechterborst bevat de speciale Campionato Alta Italia badge, welke Spezia Calcio in 1944 won. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de Italiaanse voetbalcompetitie officieel stil gelegd. In plaats daarvan werd de Campionato Alta Italia in het leven geroepen, welke de club won. Pas in 2002 werd het toernooi officieel door de Italiaanse voetbalbond erkend. Spezia Calcio is de enige Italiaanse voetbalclub die deze badge permanent op het tenue mag dragen. De badge heeft een iets andere vorm dan de standaard Scudetto badge. Deze is namelijk ovaal, maar wel in stijl van de Italiaanse vlag. De linkerborst van het thuisshirt bevat het oude clublogo, waarbij de initialen van de club (ASC) in elkaar verweven zijn. Deze letters staan ook in de nek op de achterzijde van het voetbalshirt. De binnenkant van de hals bevat de tekst: ''“Ogni calciatore che veste questa maglia deve sentirsi da una parte onorato, dall'altra fortemente responsabile per ciò che rappresenta" (Iedere speler die dit voetbalshirt draagt, moet zich enerzijds vereerd voelen en anderzijds sterk verantwoordelijk zijn voor wat hij vertegenwoordigt). Op de voorkant van het tenue staan ook de logo's van sponsors Distretti Ecologici en Lamialiguria. De achterkant van het tenue bevat het logo van Recrowd. Het thuistenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje en witte kousen met zwarte details.

Spezia Calcio uitshirt 2022-2023

Het Spezia Calcio uitshirt 2022-2023 heeft exact hetzelfde template als het thuisshirt, maar is zwart met witte accenten. De logo's van alle sponsors en de club staan op dezelfde plek als op het thuisshirt. Het uittenue bevat ook dezelfde details. Dit tenue wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje en zwarte kousen met witte details.

De nieuwe Spezia voetbalshirts kun je momenteel alleen bestellen in de officiële clubshop van de Italiaanse voetbalclub. Ben je op zoek naar een andere tenue van een Italiaanse club? Check het dan in deze Serie A fanshop! 

Spezia Calcio thuisshirt 2022-2023

Spezia Calcio uitshirt 2022-2023