13 november 2020

Singapore voetbalshirts 2020-2022

De voetbalbond van Singapore en kledingsponsor Nike hebben nu ook de nieuwe Singapore voetbalshirts 2020-2021 officieel gelanceerd. In deze tenues speelt het Singaporees voetbalelftal de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022 in Qatar. De Football Association of Singapore (FAS) en Nike lanceerden zowel het nieuwe thuisshirt als uitshirt van ''The Lions.''

Singapore thuisshirt 2020-2022

Het Singapore thuisshirt 2020-2021 is dit jaar overwegend rood en wordt gekenmerkt door de rode golf over de borst. Boven de borst bevindt zich een speciale graphic print. Deze print symboliseert de huid van de Merlion. Dit is een fictioneel dier met het hoofd van een leeuw en de romp van de vis. De naam van het dier is een combinatie tussen twee Engelse woorden: mermaid (zeemeermin) en lion (leeuw). De merlion is het nationale symbool van het Aziatische land. Verder bevat het voetbalshirt een ronde hals met aan de achterzijde een kleine v-opening. De rechterborst bevat de swoosh van Nike en de linkerborst is uitgerust met het logo van de FAS. Het is overigens voor het eerst sinds 2003 dat het nationale elftal het officiële logo van de voetbalbond op het tenue draagt. De afgelopen zeventien jaar bevatten de Singapore voetbalshirts namelijk een badge van de vlag van het land In de nek op de achterzijde van het voetbalshirt bevindt zich een print van een halve maan met vijf sterren, verwijzend naar de vlag van het land. Het thuistenue wordt compleet gemaakt door een rood voetbalbroekje en rode kousen.

Singapore uitshirt 2020-2022

Het Singapore uitshirt 2020-2021 staat symbool voor de vooruitstrevende visie van het land. Het voetbalshirt heeft vrijwel hetzelfde template als het thuisshirt. Het voetbalshirt is blauw en bevat ook weer een rode golf over de borst. Daarboven heeft het voetbalshirt dezelfde all-over print als op het thuisshirt. Het uitshirt is daarnaast uitgerust met een toelopende V-hals in het rood en de logo's van Nike en de voetbalbond staan op dezelfde plek als op het thuisshirt. De achterzijde van de hals heeft ook een v-vorm en hierin zijn ook weer de details van de vlag verwerkt. Het uittenue wordt compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje en blauwe kousen met rode accenten. De nieuwe Singapore tenues zijn ook uitgerust met de Nike Dri Fit technologie, welke zorgt voor de perfecte ventilatie en afvoer van vocht. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de tenues, die vanaf nu gedragen worden door spelers als Fandi, Harun, Amri, Ishak en andere spelers.

Singapore voetbalshirt bestellen

De nieuwe Singapore voetbalshirts 2020-2022 kun je vooralsnog alleen bestellen in de officiele fanshop van de voetbalbond. Ben je op zoek naar andere voetbalshirts van dit seizoen? Check het in deze SHOP! 

Singapore thuisshirt 2020-2022

Singapore voetbalshirts 2020-2021

Singapore uitshirt 2020-2021