5 juni 2018

Singapore voetbalshirts 2018-2019

De nieuwe voetbalshirts van het nationale elftal van Singapore zijn door Nike en de voetbalbond van het land gelanceerd. In deze tenues speelt het Singaporese voetbalelftal de wedstrijden gedurende de periode 2018-2019. Singapore heeft zich niet weten te plaatsen voor het WK van 2018 in Rusland en ook niet voor de Azië Cup van 2019. In deze nieuwe voetbalshirts worden dus vooral de oefenwedstrijden gespeeld. Nike en de voetbalbond van het land lanceerden tegelijkertijd een nieuw thuisshirt en uitshirt voor het nationale voetbalelftal. Benieuwd naar beide shirts? Check hieronder het design van de tenues!

Singapore thuis shirt en tenue 2018-2019

Het thuisshirt van Singapore voor 2018-2019 is geheel rood. Het design van het tenue is geïnspireerd door het nationale symbool van het land, de Merlion. Dit mythische, waterspuwende dier is deels een leeuw en deels een vis en werd in 1964 het nationale symbool van het land. De flitsende banen en ruiten over het midden van de borst zijn een ode aan de Merlion. Verder bevat het shirt van Sinagpore een diagonale hals, welke naar het midden recht loopt. De mouwen bevatten ook flitsende banen. Dit betekent dat het nieuwe Singapore tenue qua template is geïnspireerd door het nieuw Vapor template van Nike. Aan de binnenkant van het shirt bevindt zich een donker rode strip. Deze strip staat ook op de achterkant van het tenue. In deze strip aan de achterkant zijn ook de maan en de vijf sterren uit de vlag van het land verwerkt. De maan symboliseert de dynamiek van het land en de sterren staan symbool voor vrede, vooruitgang, gerechtigheid, gelijkheid en democratie. De rechter borst van het shirt bevat de swoosh van Nike in het wit en de andere borst bevat het logo van de nationale voetbalbond van het land, de FAS (Football Association Singpore). Het thuistenue wordt compleet gemaakt door een rood broekje en rode kousen.

Singapore uit shirt en tenue 2018-2019

Het uitshirt van Singapore is overwegend licht blauw. De mouwen hebben een net iets donkerdere tint licht blauw. Verder bevat het shirt dezelfde kenmerken als het thuistenue. Zo is het uitshirt ook uitgerust met een diagonale hals, welke naar het midden recht loopt. Op de borst prijken de logo's van Nike en de voetbalbond. De binnenkant en buitenkant van de hals zijn uitgerust met een rode strip en op de achterkant van het nieuwe uitshirt staan ook weer de elementen van de vlag. Verder bevat het nieuwe uittenue van Singapore flitsende banen. Deze banen zijn geïnspireerd door het modernisme van het land. Sinds de afscheiding van het land in 1965 is het land één van de snelst groeiende economieën in de wereld geworden. Dit heeft ertoe geleid dat de regering van het land vooral investeert in moderne stadions en met name in het nationale stadium in Kallang. Hier speelt het nationale elftal haar wedstrijden. Het uittenue wordt compleet gemaakt door een licht blauw broekje en licht blauwe kousen.

Zoals alle Nike tenue zijn ook de shirts van Singapore uitgerust met de Dri Fit technologie van Nike, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal presteren.

Singapore voetbalshirt bestellen

Het is vooralsnog niet mogelijk het nieuwe Indonesië shirt in Europa te bestellen. Deze zijn namelijk pas vanaf september/oktober verkrijgbaar via verschillende webshops. Wil je het nationale elftal aanmoedigen met andere t-shirts? Check dan de onderstaande online shop! Directe levering gegarandeerd!

Bestel je Singapore voetbalshirt altijd in deze winkel!