15 november 2016

Singapore voetbalshirts 2016-2017

De nationale voetbalbond van Singapore en kledingsponsor Nike hebben de nieuwe voetbalshirts voor 2017 gelanceerd. In deze shirts speelt het Aziatische land de wedstrijden om de AFF Suzuki Cup, welke plaats vindt van 19 november tot 17 december 2016 en waarin Aziatische landen strijden om het kampioenschap van Zuid Oost Azië. Het toernooi vindt plaats in Myanmar en de Filipijnen. Andere deelnemers aan het toernooi zijn Vietnam, Thailand, Maleisië, Indonesië, Filipijnen, Myanmar en Cambodja. De voetbalbond van Singapore en Nike lanceerden zowel een nieuw thuisshirt als uitshirt. We bespreken beide nieuwe shirts van het Aziatische land hieronder.

Wil je shirts van Aziatische landen kopen? Scoor ze dan in deze SHOP!

Singapore -thuisshirt -2016-2017

Singapore thuisshirt 2016-2017

Het nieuwe Singapore thuisshirt voor 2016-2017 is overwegend rood en bevat een v-hals. Verder wordt het shirt gekenmerkt door de blauwe strip aan de achterkant van de hals. Boven deze blauwe strip staat de naam van het land: SINGAPORE. Verder bevat het shirt weinig opvallende accenten, behalve dat er over de voorkant van het shirt golven lijken te lopen. De linker borst bevat het logo van de voetbalbond van Singapore: Football Association of Singapore (FAS). De andere borst is uitgerust met de swoosh van Nike. Het Amerikaanse sportmerk is sinds 2007 kledingsponsor van het nationale elftal. Het nieuwe thuistenue van het Singaporees voetbalelftal wordt gecompleteerd door een rood voetbalbroekje en rode kousen, waarop zich ook blauwe accenten bevinden.

Singapore uitshirt 2016-2017

Het nieuwe uitshirt van Singapore bevat dezelfde kleuren als het thuisshirt. Dit shirt is echter overwegend blauw en wordt gekenmerkt door de rode accenten. Deze komen terug in een band aan de achterkant van de rode hals en in een strip aan de zijkanten van het shirt. De rode strip aan de zijkanten van het shirt zet uit wanneer de spelers in beweging zijn en zorgt bovendien voor ventilatie. Op de borst van het nieuwe uitshirt prijken ook de logo's van de voetbalbond en Nike. Het uittenue wordt gecompleteerd door een blauw voetbalbroekje en blauwe kousen.

Check hieronder de foto's van de nieuwe voetbalshirts van het nationale elftal van Singapore (The Lions). Deze nieuwe tenues zijn door Nike uitgerust met de Nike Dri Fit technology, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren.

Het Singapore voetbalshirt is vooralsnog nergens te koop. Wil je andere merchandising of shirts van het land kopen? Check ze dan in deze SHOP, evenals andere shirts van Aziatische clubs! 

Singapore -voetbalshirts -2016-2017