9 augustus 2017

Scudetto en Coppa Italia badge op Juventus voetbalshirts 2017-2018

Nog een verhaal over officiële badges! Vandaag is het de beurt aan de badges op de nieuwe Juventus voetbalshirts van 2017-2018. ''I Bianconeri'' mag dit seizoen namelijk verschillende officiële badges op het shirt dragen. De club van trainer Allegri werd namelijk afgelopen seizoen kampioen van Italië en won ook de Italiaanse beker, de Coppa Italia. Omdat de Champions League finalist van 2017 afgelopen seizoen kampioen werd mag het de zogenaamde Scudetto badge op de borst dragen. Dit is de badge in de kleuren van de Italiaanse vlag in de vorm van een wapen. De Coppa Italia badge is ook een badge in de kleuren van de Italiaanse vlag, maar is dan rond met in het midden een groene stip en daaromheen een witte en rode band. Juve won op 17 mei 2017 de finale van de Coppa Italia tegen Lazio Roma met 2-0 en heeft daarom beslag gelegd op de Italiaanse beker. Om deze reden draagt de club tijdens alle wedstrijden dit seizoen de Coppa Italia badge op de borst.

Gedurende de verschillende competities en bekers waaraan de club deelneemt draagt het ook nog eens verschillende en andere badges op de mouwen. Tijdens de wedstrijden in de Serie A draagt de club de officiële Serie A badge op de rechter mouw van het voetbalshirt en tijdens de Champions League wedstrijden dragen de spelers van de Italiaanse kampioen het officiële Champions League logo op de mouwen en natuurlijk ook de respect badge. Omdat Juventus ''slechts'' twee keer (1985 en 1996) de Europa Cup I of Champions League heeft gewonnen, mag de club tijdens de wedstrijden in de Champions League nog niet de badge of honor dragen. Dit is de badge waarin de cup is verwerkt en het aantal keer dat de Europa Cup I of Champions League heeft gewonnen. De badge of honor mogen clubs namelijk alleen dragen wanneer zij vijf keer of meer de Champions League gewonnen hebben of drie of meer keer achter elkaar winnaar zijn geworden van de Europa Cup I of Champions League.

Op zoek naar de JUVE voetbalshirts met deze officiële badges? Deze kan je exclusief kopen in deze winkel of deze SHOP. Directe levering gegarandeerd!